Hlavní obsah

Sparta odlétá na Kanárské ostrovy s 27 fotbalisty

PRAHA

Čtyřicetičlenná výprava fotbalové Sparty Praha odcestuje v sobotu dopoledne běžnou turistickou linkou na týdenní pobyt za teplem na ostrov Gran Canaria. Vedoucí tým české ligy tam stráví první část své zimní přípravy. Stěžejním bodem sparťanského pobytu bude především pokus o obhajobu loňského prvenství na zdejším turnaji.

Foto: AC Sparta

Sparťanský útočník Tomáš Jun

Článek

Ve výpravě bude 27 fotbalistů, mezi nimiž už bude chybět obránce Jiří Koubský. Nebude tam však ani Vlastimil Vidlička, o jehož výměně za Koubského se uvažovalo. Podle sparťanského sportovního ředitele Miroslava Pelty už Vidličkův příchod ani nelze předpokládat.

Jak dopadne Sparta na turnaji v Maspalomas?
Hlasujte v anketě na konci článku!

V Maspalomas se mužstvo stejně jako před rokem ubytuje v hotelu Gloria Palace, jehož vstupní halu od sparťanského odjezdu stále ještě zdobí 120 kilogramů těžká trofej, kterou klub vyhrál. "Ze stadiónu jsme si ji sice odvezli, ale do Prahy už nikoli. A tak zůstala v hotelu," vysvětlil sportovní sekretář klubu David Simon, že na pražský klub mají v Maspalomas trvalou vzpomínku.

Turnaj se bude hrát odlišným způsobem než před rokem. Pořadatelé chtěli zvýšit jeho atraktivitu, a tak zrušili loňský model, kdy vítězové z prvních zápasů hráli finále a poražení o třetí místo. "Každý sehraje dva zápasy s předem nalosovanými soupeři. Po zápasech se navíc budou kopat penalty a vítěz získá další bod do tabulky," upřesnil Simon.

Vedle Sparty se turnaje zúčastní i Rosenborg Trondheim, Bayer Leverkusen a Feyenoord Rotterdam. Sparta se v pondělí 10. ledna utká s Rosenborgem (ve 20:30 SEČ) a o den později ve stejném čase s Leverkusenem. Sparťany ale nečekají jen zápasy. Kouč Jaroslav Hřebík plánuje řadu tréninků, při nichž bude klub využívat obdobných terénů jako před rokem. Do Prahy se tým vrátí v sobotu 15. ledna.

Reklama

Související témata: