Hlavní obsah

Pokusíme se zdolat Plzeň na jaře i potřetí, vzhlíží jablonecký kouč Kotal ke šlágru kola

Jablonec/Liberec

Po středeční divoké pohárové přestřelce, v níž fotbalisté Jablonce prohráli v Liberci 3:4, se oba kluby chystají na svoje ligové zápasy. Šlágrem kola bude sobotní souboj jabloneckého celku s vedoucí Plzní, Liberečtí hrají v neděli v nedaleké Mladé Boleslavi.

Foto: Petr Eret, ČTK

Jablonecký středopolař Luboš Loučka (vlevo) stíhá plzeňského záložníka Martina Filla v odvetném čtvrtfinálovém utkání Poháru České pošty.

Článek

Jablonec versus Plzeň! To je velké jarní téma. Oba rivalové se střetnou už potřetí, přičemž minulé dva zápasy v rámci poháru vyhráli Jablonečtí, doma 2:1 a v Plzni 4:3. Je v jejich silách završit vítězný trojboj? „Pokusíme se o to. Určitě nás však čeká těžší zápas, než jaké jsme zvládli dosud," uvažoval jablonecký trenér Václav Kotal.

„Nyní jde o ligové body a důležitost je obrovská. Vždyť Viktorka Plzeň bojuje se Spartou na dálku o titul a jsem přesvědčen, že k nám Západočeši přijedou s maximální koncentrací. Navíc budou vědět, jak hrála v pátek Sparta s Jihlavou a podle toho budou chtít na ten výsledek odpovědět," mínil kouč.

„Pokud chceme uspět, musíme podat zodpovědnější výkon hlavně při standardních situacích. Jedině přes poctivou práci vede cesta k bodům," přemítal trenér aktuálně třetího celku tabulky.

Kovařík se vrací

Zajímavostí bude návrat nyní plzeňského záložníka Kovaříka na jablonecký stadión, který byl až do zimy jeho domácím prostředím. „Honza Kovařík je kvalitním hráčem, bude mít proti nám velkou motivaci. Ale nemůžeme se soustředit jen na něj, Plzeň má spoustu špičkových fotbalistů včetně českých a slovenských reprezentantů. A všude, kde nastoupí, je její start většinou zárukou dobrého fotbalu, k čemuž hodláme také přispět. Tyhle zápasy mívají náboj," rozebíral Kotal. „Jak říkám, soupeř hraje o titul, ale ani my prohrát nechceme. Jednoznačně je naším cílem vítězství, zároveň uznáváme dlouhodobou sílu Plzně," podotkl trenér.

Jablonečtí si hodně slibují od záložníka Ondřeje Vaňka, který je jarním pohárovým kanonýrem. Při vítězném zápase v Plzni dal hattrick, ve středu se dvakrát trefil v Liberci. A už na podzim si připsal hattrick i při pohárovém zápase v Ústí nad Labem. „Ondra Vaněk má v této sezóně dobrou formu a věříme, že mu vydrží minimálně do soboty," prohodil Kotal.

Liberečtí fotbalisté nastoupí v Mladé Boleslavi s cílem pokračovat v aktuální vítězné sérii. O tom, že vzbuzují respekt, svědčí fakt, že liberecké pohárové vystoupení sledoval na tribuně i boleslavský trenér Minář. Čím ho Slovan překvapí? „Doufám, že ta naše úspěšná šňůra neskončí. Do Boleslavi pojedeme pro body, které potřebujeme k posílení nadějí na případné třetí místo v tabulce. Přitom se utkají dva přímí konkurenti v boji o přední umístění," zdůraznil liberecký trenér Jaroslav Šilhavý před nedělním duelem.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články