Hlavní obsah

Z muže zápasu jsem radost neměl, přiznal sparťan Bednář

Praha

V zimě přišel útočník Roman Bednář na Letnou jen na zkoušku. Dlouho nehrál fotbal, byl po zranění, chtěl alespoň kvalitně trénovat a zkusit šanci. Vyšlo mu to! Dnes nastupuje většinou v závěru zápasů, ale dokáže střílet góly, připravovat je a zachraňovat body. V pátek s Jihlavou získala Sparta alespoň jeden právě po Bednářově gólu a přihrávce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty Roman Bednář se raduje z gólu.

Článek

Na trávník jste přišel v 70. minutě za stavu 0:2. Věřil jste, že se dá s výsledkem ještě něco udělat?

Chtěli jsme zabojovat. Spousta se nás vrhla do útoku. Když se nám podařilo vyrovnat, věřili jsme, že to ještě otočíme. Když ale Blažek vychytal Kadlece, padlo to. Je to hrozná škoda.

Znovu jste remízovali s Jihlavou. Co se stalo se Spartou oproti minulým zápasům., že ji nepřehrála?

Čtvrtá remíza s Jihlavou, to není dobré. Pokaždé to je těžký zápas. I když jsme se na něj poctivě připravovali, znovu to nevyšlo. Jihlava hrála v pátek dobře, ale také toho moc nepředvedla. Soustředila se na blok, aby nám situaci co nejvíc ztížila... Alespoň jsme to nevzdali. Dostali jsme doma dva góly, to se pak otáčí hrozně těžko. Musíme si z toho vzít nějaké pozitivum. Ten závěr ukázal naší sílu, byť jsme zápas neotočili. Ukázali jsme charakter. Jedem dál.

Co chybělo Spartě při tom závěrečném tlaku, že neproměnila žádnou šanci ani závar?

Dobývání jihlavské obrany stálo kluky moc sil. V závěru to bylo znát, chvílemi jsme se tam plácali.

Dva body jste ztratili doma. Jak těžké bude v posledních kolech dohnat Plzeň?

Pokud vím, v tuto chvíli vedeme o bod. Plzeň hraje v sobotu odpoledne. Uvidíme. Neprohráli jsme, máme bod a na konci se ukáže, jak byl důležitý. Rozhodně neházíme flintu do žita. Nic nás nemůže zastavit. Musíme doufat, že to nakonec bude stačit. Žádné hlavy dole nebudou.

Po šňůře parádních zápasů jste těsně vyhráli v Ostravě a teď remízovali s Jihlavou. Čím si vysvětlujete, že Sparta jde výkonnostně dolů a s Jihlavou hrála hodinu vyloženě špatně?

Nemyslím, že by hrála špatně. Jihlava hrála dobře. Kluci se snažili, není jim co vytknout. Byly tam nějaké nepřesnosti, po nichž jsme dostali dva góly. To ano. Ale výkonnostně dolů nejdeme.

Vy jste ale přišel, na jeden gól nahrál a druhý dal sám. Byl jste v televizi vyhlášen mužem zápasu. Je to pro vás osobně alespoň malá útěcha?

Já z toho muže zápasu nemám radost. Pro mne jsou důležité tři body a ty nemáme.

Budete v sobotu fandit Jablonci?

Budeme doufat, že Jablonec také vezme Plzni body, ale hlavně my jich musíme udělat v posledních pěti kolech co nejvíc.

Příště jedete do Liberce, kde už Sparta nejednou ztratila šanci na titul...

Ale také tam vyhrála. S tím tam pojedeme. Samozřejmě víme dobře, že to bude velice těžké utkání. Ale my už nemůžeme brát nic jiného, než tři body.

Opět jste přišel před konce zápasu a dal gól. Sedí vám tahle role žolíka?

To je od vás super otázka. Když řeknu ano, tak už nikdy nebudu hrát od začátku (smích). Už v zimě jsem říkal, že budu rád, když ve Spartě zůstanu. Také jsem tu nemusel být nebo na jaře jsem nemusel vůbec hrát. Tenhle půl rok beru všechno, co mi trenér nabídne. Není to o tom, jestli mi to vyhovuje, ať budu na hřišti devadesát, šedesát, třicet nebo jen deset minut, nechám tam všechno. Hlavně, že můžu hrát a splácet důvěru, kterou mi Sparta dala.

Reklama