Hlavní obsah

Byl to můj nejlepší zápas, přiznal dvougólový příbramský střelec Wágner

Karel FeltPrávo

Je zpátky! Talentovaný mladý útočník Tomáš Wágner (23) dvěma trefami pokořil Slavii a znovu dokázal, že je talentovaným střelcem. V Plzni se nechytil, v Příbrami na hostování ožil a slibuje, že pro její záchranu udělá maximum.

Foto: Petr Eret, ČTK

Příbramský útočník Tomáš Wágner (vpravo) střílí druhý gól.

Článek

Slavii jste dal dva góly, byl to váš dosud nejlepší zápas v dresu Příbrami?

Vzhledem k těm gólům asi nejlepší, ale měl jsem i další šance, které jsem nedal. Škoda, ale my jsme hráli výborně jako tým a vyhráli nejen mojí zásluhou.

Obě ty trefy byly povedené, jak jste je viděl?

Prvnímu gólu předcházel rohový kop. Odražený míč se dostal k Tomáši Pilíkovi na penaltu, on vystřelil. Nevím, jestli míč šel na bránu nebo vedle ní, ale byl jsem na správném místě a tečoval jsem balón do sítě. Ten gól byl pro vývoj zápasu moc důležitý. Druhý jsem dal po dlouhatánském výkopu Aleše Hrušky. Snažil jsem se dostat před obránce, a když se to povedlo, uklidnil jsem se a zkusil jsem to dát kolem Čontofalského, což se povedlo.

Nelitujete, že v síti neskončily ještě vaše parádní nůžky?

Mrzelo mě to. Na tréninku je zkouším poměrně často a trefuju se. I tentokrát jsem trefil balón dobře, jen tomu chyběly centimetry. Alespoň jsem pobavil diváky.

Ty svými kouzly baví i Azíz, ale nehraje někdy až moc riskantně?

On už je takový. Má rád míč a hodně s ním umí. Je to vynikající technik, dává skvělé přihrávky. Na naší ligu je až moc dobrý. Občas něco zkazí, ale to k fotbalu patří.

Příbram má sedmadvacet bodů, na záchranu by mělo stačit třicet. Věříte, že ty tři už uděláte v pohodě?

To se teprve ukáže, kolik jich bude stačit. Tohle utkání pro nás bylo velice důležité. My jsme teď měli dva zápasy, které nám bodově nevyšly. S Jihlavou jsme doma remizovali, v Plzni prohráli. Moc jsme potřebovali zase vítězství. To se povedlo. Uděláme všechno proto, abychom byli zachránění co nejdřív.

Před dvěma roky jste svým gólem do sítě Brna Příbram v lize zachránil. Proti Slavii jste vystřílel také nesmírně důležité body. Bleskla vám hlavou nějaká spojitost mezi oběma zápasy?

Na ten zápas jsem si vzpomněl... Především mám radost, že dávám za Příbram góly, které přinášejí body. Vždyť tady jsem vyrostl od žáčků. Nikdy bych nechtěl, aby Příbram z ligy spadla. Pro mne je záchrana obrovská motivace. Na zápas se Slavií jsem se soustředil dva dny. Cítil jsem, že to musíme zlomit jako tým, abychom vyhráli, a já jsem pak chtěl konečně zase dát důležitý gól. Povedlo se obojí, je to paráda.

Trenéra Straku ze Slavie loni vyhodili, na Eden nemá dobré vzpomínky a netajil se tím, že na toto utkání cítí zvýšenou motivaci. Hráli jste i za něho?

Před zápasem jsme o tom mluvili. Všichni jsme ten humbuk před jeho vyhazovem vnímali a vzpomněli si na to i dnes. Na Slavii jsme byli motivovaní jako on, je to tradiční klub, který chcete vždycky porazit. Chtěli jsme vyhrát i kvůli němu. S ním jsme fakt v pohodě.

Straka je hodně emotivní kouč. Přenášel to i na vás v kabině?

To zase ne. Připravoval nás normálně jako na jiné zápasy. A připravuje nás dobře. Dnes to bylo vidět, hráli jsme to, co jsme chtěli a měli hrát. Od nás to byl opravdu velký výkon.

Slíbil vám něco?

Tatarák, to je jasný (smích). Ten ale před zápasem nebyl. Ani jsme se nebavili, jestli něco za výhru šoupne. Ale věřím, že něco dá.

Příbram před Strakou a pod jeho vedením, to je obrovský rozdíl, úplně jiný fotbal. Vnímáte to stejně?

Vnímáme. Trenér Straka je impulzivní, tím nám také pomáhá. Hlavně to co děláme, má smysl, vidíme to pak na hřišti. Tomu, co po nás chce, věříme. Přesvědčil nás, že to patří k úspěchu a ono to funguje. Pak se těšíte na každý zápas i trénink. Když budeme šlapat jako dneska, tak o záchraně vůbec nepochybuji.

Patří k tomu i to, že se s Kamilem Střihavkou vracíte hodně hluboko pro míče?

Pod trenérem Strakou jsme začali hrát na dva útočníky. Se Střihavkou si výborně vyhovíme a vyplácí se to. Hrajeme pohledný fotbal, bodujeme. Chybí tomu jen, aby na nás chodilo víc diváků.

Reklama

Související témata: