Hlavní obsah

Dopředu jsme byli úplně jaloví, zlobil se trenér Slavie Rada

Příbram

Slávisté předvedli v Příbrami tragický výkon a zaslouženě prohráli 0:2. Odnesl to opět jejich kouč Petr Rada, kterého fanoušci sborovým pokřikem vyháněli ze hřiště.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný trenér Petr Rada po sobotním utkání v Příbrami.

Článek

Jak jste viděl z lavičky porážku Slavie v Příbrami?

Jeli jsme do Příbrami s cílem domácí co nejvíc pozlobit, ale prohráli jsme 0:2. Chtěli jsme je napadat hodně vysoko. Prvních deset minut také žádnou šanci neměli. Pak dali gól po standardce, ale zbytek první půle ani jeden tým už žádnou příležitost neměl. Ztratili jsme také hodně míčů tím, že jsme si nedokázali přihrát třikrát čtyřikrát za sebou.

Ve druhé půli se toho ale moc nezměnilo...

Do druhé půle nemohl jít Nitrianský, který se zranil. Měli jsme chvílemi územní převahu, ale zase bez toho, abychom si vytvořili nějakou gólovou příležitost. Domácí také ne. Před koncem jsme nechali Wágnera otočit s míčem a on dal zadarmo branku. Bylo to opět po naší chybě. S naším výkonem nejsem spokojený. Domácí vyhráli zaslouženě. Dopředu jsme byli jaloví. Vzadu jsme museli improvizovat, protože jsme neměli stopery. Chyběli Bortel i Dobrotka, ale Petrák svůj úkol zvládl.

Zmínil jste Nitrianského, který dostal osmou žlutou kartu. nebyla podle vás zbytečná?

Určitě ano. Dostal ji v situaci, která nic neřešila. Kousek od rohového praporku odkopne míč. Věděl, že jich má sedm. Teď nám bude chybět dva zápasy.

Čím si vysvětlujete, že jste byli dopředu, jak jste řekl, jaloví?

Nevím, čím si to vysvětlit. Hráčům jsem říkal, že kdybychom v Příbrami vyhráli, budeme mít větší klid a přiblížíme se týmům před námi. Další zápas hrajeme doma, pak jedeme do Plzně a potom hrajeme dvakrát v Edenu. Mohli jsme získat ještě hodně bodů. Hráči to věděli, byli na to připravení, ale na hřiště to nepřenesli. Znovu se o tom musíme pobavit, protože s takovým výkonem bychom body nedělali. Směrem dopředu musíme být mnohem nebezpečnější.

Hráči se shodli, že nasazení bylo hodně malé. Souhlasíte s nimi?

Souhlasím. Říkám jim stále, že za Slavii musejí hrát naplno, což ale platí o jakémkoliv týmu. Když to říkají po zápase, je to pozdě. To měli ukázat na hřišti. Příkazy ode mne dostali, ale na trávníku to musejí předvést oni. Všechno, co jsme si řekli ráno před zápasem, bylo najednou fuč. Kritika se pak snesla na mne, ale trenér je vždycky terčem fanoušků, ale do svědomí by si měl hrábnout každý hráč.

Vnímal jste, že fanoušci opět křičeli: Rada ven?

Nedalo se to přeslechnout, ale s tím nic nenadělám.

Reklama

Související témata: