Hlavní obsah

Slavia je pro mne uzavřená kapitola. Vítězství nebylo vyřizováním účtů, říká příbramský kouč Straka

Příbram

Ze Slavie ho loni vyhnali především fanoušci. Františka Straku to hodně štvalo, před sobotním zápasem netajil velkou motivaci sešívané porazit. Hodně emotivně se radoval z obou gólů a nevzrušilo ho ani nesmyslné volání fanoušků týmu z Edenu: „Straka ven!“ Zůstal nad věcí a vítězství 2:0 si užíval, což bylo znát i po utkání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Příbrami František Straka se raduje z gólu.

Článek

Porazili jste Slavii, odkud vás loni vyhnali. Cítíte uspokojení?

Uspokojení cítím po každém zápase, který vyhrajeme. Pro mne bylo důležité, že jsme dokázali urvat tři body po kvalitním výkonu. To mě hřeje.

Se Slavií jste měl určité nevyřízené účty. Násobí to vaši radost?

Nebral jsem to tak, že bych měl se Slavií nějaké nevyřízené účty. Ta je pro mne uzavřenou kapitolou. Pro mne to bylo jako v každém jiném zápase. Pochopitelně proti pražským S to je trochu něco jiného. Motivace je větší, o to víc mě těší, že jsme Slavii porazili.

Bodovali jste popáté ze šesti zápasů, v nichž jste Příbram vedl. Kam byste výkon svých svěřenců proti Slavii zařadil?

Podali jeden z nejlepších výkonů pod mým vedením. První poločas byl podle mých představ, i když všechno nebylo ideální. Hráli jsme agresívně, dobře jsme napadali, chtěli jsme vyhrát každý osobní souboj. Byli jsme ale i dost trpěliví, dokázali jsme si počkat na chybu soupeře a potrestat ji. Ve druhé půli nás sice Slavia dostala chvílemi pod tlak, ale odpovědně jsme bránili. Všichni hráči podali velmi odpovědný výkon. Slavii jsme prakticky nepustili do vážnější šance.

Cítíte, že se vám podařilo hráče přesvědčit o správnosti cesty, po níž je vedete?

Hráčům zdůrazňuji, ať hrají naši hru, to, co je nám vlastní. My nemáme v mužstvu tolik extra technických fotbalistů. Proto musíme hrát fotbal, který nám sedí, je založený na nasazení, bojovnosti, agresivitě a soupeře bolí. Hráči pochopili moji filosofii, což je trénink, disciplína, sebeobětování, víra v klub, za který hraji. To jsme dneska dokázali. Cítil jsem tam obrovskou sílu a vůli hráčů, ohromné chtění zápas vyhrát. Tyhle body jsou pro nás velice důležité. Těší mě, že přišlo i hodně diváků.

Máte sedmadvacet bodů, počítáte s tím, že by třicet mohlo stačit k záchraně?

Takhle nepřemýšlím, kdybychom počítali, kolik bodů je potřeba k záchraně, sami bychom se dostávali pod tlak. Pro mne je podstatný nejbližší zápas. Ten hrajeme v Ostravě a tam to bude velice těžké. My ale budeme chtít body se Slavií potvrdit, takže pojedeme na Bazaly vyhrát.

Dvěma góly se probudil Tomáš Wágner, jak je pro tým důležitý?

Ten zápas nebyl jen o Tomášovi. On je nedílnou součástí celého týmu. Dokáže se do nebezpečných situací dostávat, což je obrovská výhoda. Když k tomu přidá nástavbu, což jsou góly, je to jen dobře pro něj i pro nás. Ale důležitý je celý tým.

Dostanou hráči za odměnu proslulý tataráček?

To už je obehraná písnička. Dostali den volna navíc, což přivítali. Na tréninku se sejdeme v úterý dopoledne. Odpoledne jdou pálit čarodějnice. Ale jestli si někdo dá ve volnu tataráček, proč ne, mají to povoleno.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články