Hlavní obsah

Plzeňský Kolář Spartu nesledoval, raději se díval na Pána prstenů

Jablonec

O výhru 3:1 v Jablonci se Daniel Kolář zasloužil důležitým gólem na 1:1. Záložník Viktorie byl rád, že jeho tým důležitý zápas zvládl. I proto, že rival v boji o titul, pražská Sparta, v pátek nečekaně ztratil body s Jihlavou. On sám ale tenhle zápas v televizi neviděl.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Daniel Kolář se raduje z prvního gólu do sítě Jablonce.

Článek

Proč jste se nedíval?

Dávali Pána prstenů trojku, a to jsme si nemohli nechat ujít (úsměv). Někteří kluci se na soustředění dívali, ale my s Matúšem Kozáčikem jsme dali přednost filmu. Koncentrovali jsme se na náš zápas.

Překvapilo vás, když jste se dozvěděl konečný výsledek z Letné?

To ano. Neříkám, že nám výsledek neudělal radost, ale pořád máme jen dvoubodový náskok. I kdyby Sparta Jihlavu porazila a my do konce sezóny všechno vyhráli, tak jsme mistři. Musíme se soustředit na sebe, abychom dál vyhrávali, ne na Spartu. Každý zápas bude hodně těžký.

A možná ten papírově nejtěžší jste v Jablonci zvládli.

Šli jsme do toho s tím, že musíme vyhrát. I kvůli té ztrátě Sparty. Potvrdili jsme naši sílu a ukázali jsme hlad po úspěchu. Vyhráli jsme zaslouženě. Naše vnitřní síla byla obrovská.

Věřil jste týmu i ve chvíli, kdy jste prohrávali 0:1?

Věřil. O to víc si cením, že jsme to dokázali třemi góly otočit. Měli jsme ještě řadu dalších šancí a mohlo to skončit i vyšším rozdílem.

Je reálné, aby Plzně dohrála sezónu bez ztráty bodu?

V našich silách to určitě je.

Reklama

Související témata: