Hlavní obsah

Českobudějovický Linhart se nejprve trefil v reprezentaci, poté poprvé v lize. Plzeň přesto vyhrála

Dva nabité a úspěšné dny má za sebou českobudějovický fotbalista Zdeněk Linhart. Ve čtvrtek pomohl reprezentaci do 19 let gólem k výhře nad Chorvatskem, o 32 hodin později nechyběl v základní sestavě Dynama na hřišti Plzně. Proti lídrovi tabulky dal svůj první ligový gól, prohru 2:3 ale neodvrátil.

Foto: Petr Eret, ČTK

Navzdory Linhartovu gólu se Plzeňští radovali z výhry nad Českými Budějovicemi.

Článek

„Těch posledních několik desítek hodin bylo hodně náročných. Nejprve poločas proti Chorvatsku a pak hned 80 minut proti Plzni. Už jsem pak pletl nohama a chytaly mě křeče," řekl po utkání novinářům devatenáctiletý útočník.

Linhart v základní sestavě Budějovic nastoupil poprvé v sezóně a teprve podruhé v kariéře. „Bylo to i tím, že byl v podstatě náš jediný zdravý útočník. Rozhodli jsme se mu dát šanci ale hlavně proto, že v juniorce i na farmě ve Strakonicích předvádí velmi dobré výkony. A dnes to potvrdil. Odehrál velmi dobré utkání," řekl trenér Českých Budějovic Pavol Švantner.

Mladý útočník málem významně přispěl k velkému překvapení, jelikož jeho gól nasměroval hosty za vyrovnáním z 0:2 na 2:2. Plzeň však nakonec v závěru vstřelila vítězný gól.

„Před mou trefou odvedl dobrou práci Roman Wermke, který zatáhl míč, dal ho Romanovi Lengyelovi, který nás z obrany přiběhl podpořit. Já už jsem to měl docela snadné a snažil jsem se hlavně trefit branku," popsal Linhart svůj premiérový ligový gól.

„Jen je škoda, že jsme to pak neudrželi na remízu. Ten bod by nám hodně pomohl. Snad nám alespoň do dalších zápasů pomůže vědomí, že jsme hráli s Plzní vyrovnanou partii," dodal útočník posledního týmu tabulky.

Reklama

Související témata: