Hlavní obsah

Po zápase Sparty v Liberci policie vyšetřuje dva trestné činy

Po fotbalovém zápase Sparty s Libercem jsou dva fanoušci podezřelí ze spáchání trestného činu. Jeden ukradl helmu z hlavy hasiči, druhý v sektoru hostí zapálil šálu soupeře. ČTK to řekla krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Policie podle ní šetří i několik dalších drobných přestupků.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Fanoušci Sparty řádí.

Článek

Z krádeže policie podezřívá muže, který na stadionu sebral helmu z hlavy hasiči. "Po skončení zápasu si ji chtěl v batohu odnést domů. Protože přilba má hodnotu vyšší než 5000 korun, šetří se to jako krádež," vysvětlila mluvčí. V případě, že se fanoušek dostane před soud, hrozí mu až dvouleté vězení nebo peněžitý trest.

Druhý muž, který v sektoru hostí zapálil šálu domácího Slovanu Liberec, je podezřelý z trestného činu výtržnictví. "Způsobil tak menší požár," doplnila Suchánková. Policie ho zadržela na nádraží. Trestní sazba za výtržnictví je také až dvouleté vězení.

Policejní opatření podle mluvčí ještě není ukončeno. "Policie je na mnoha místech, řeší i drobnější přestupky," uvedla. Asistovala také u odjezdu fanoušků Sparty z libereckého nádraží. Liberečtí policisté také varovali své německé kolegy, protože část fanoušků z Varnsdorfu ve Šluknovském výběžku jela z Liberce vlakem, který v části trasy jede přes německé území.

Reklama

Související témata: