Hlavní obsah

Brno - Ml.Boleslav 1:1Brno neudrželo vedení nad Boleslaví a stále musí bojovat

MinutaMin. Tým Hráč Akce
47. Frejlach 1 : 0
79. Magera (penalta) 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Zbrojovky Brno remizovali ve 26. kole první ligy na domácím trávníku s Mladou Boleslaví 1:1 a stále nemají jistotu záchrany. Vedoucí branku Zbrojovky vstřelil hned po změně stran Frejlach, jedenáct minut před koncem však z penalty vyrovnal Magera. Brňané tak nenavázali na předchozí dvě domácí výhry pod vedením nového kouče Ludevíta Grmely.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Mladoboleslavský brankář Miroslav Miller zasahuje během utkání v Brně.

Článek

Grmela na rozdíl od předcházejících zápasů nasadil do základní sestavy útočníka Švancaru, kterého si nechával při předcházejících zápasech jako trumf až na střídání. Touha získat potřebné tři body k záchraně se odrazila hned od úvodních minut na ofenzivním pojetí hry.

Už ve 2. minutě se Frejlachův přetažený centr dostal až k Lutonskému, jehož střelu z levé strany brankář Miller jen s potížemi kryl. Hosté se dostávali do tempa obtížně, jejich útočné náznaky v první půlhodině končily ještě před trestným územím.

Zbrojovka měla sice mírnou územní převahu, ale do zakončení se přes zadáky soupeře prosazovala těžko. Další brankovou příležitost měl ve 25. minutě Mezlík, který ale akci uspěchal a padající míč zahrál hlavou a pomalou střelu stačil brankář Miller krýt. Před přestávkou se dostali hosté k prvním dvěma vážnějším pokusům, střely Slobody i Opiely mířily nad branku.

Hned v úvodu druhého poločasu unikl obránci Bořilovi po pravé straně Švancara, který od brankové čáry přihrál zpět nabíhajícímu Frejlachovi, který vstřelil svou první branku ve svém brněnském angažmá.

Boleslav na inkasovaný gól zareagovala otevřením hry a fotbalová nuda z prvního poločasu se vytratila. V 57. minutě měl po trestném kopu krůček k vyrovnání Ševinský, jehož hlavičku stačil brankář Doležal vytáhnout v poslední chvíli nad břevno. O chvíli později na druhé straně zakončil slibnou šanci nepřesnou střelou Traoré a vzápětí vysoko přestřelil branku soupeře Švancara.

S přibývajícími minutami hosté zvyšovali svůj tlak i převahu. V 78. minutě zahrál v trestném území rukou domácí obránce Sus a z pokutového kopu střídající Magera vyrovnal. V závěrečných deseti minutách se hra hodně přiostřila, navzdory snaze se Zbrojovce vstřelit vítěznou branku nepodařilo.

Zbrojovka Brno - FK Mladá Boleslav 1:1 (0:0)
Branky: 46. Frejlach - 79. Magera z pen. Rozhodčí: Příhoda - Wilczek, Mokrusch. ŽK: Švancara, Hyčka - Ševinský, Dosoudil, Kúdela. Diváci: 4762.
Brno: Doležal - Buchta, Sus, Pernica, Husár (57. Hyčka) - Mezlík (46. Traore), Frejlach (67. Šoljič), Zavadil, Lutonský - Kroupa, Švancara. Trenér: Grmela.
Ml. Boleslav: Miller - Kúdela, Ševinský, Dosoudil, Bořil - Opiela, Ščuk - Mareš (52. Štohanzl), Sloboda (46. Chramosta), Ondřejka (69. Magera) - Nešpor. Trenér: Minář.

Reklama

Související témata: