Hlavní obsah

Slavia - Jablonec 5:1Petrouš slavil vítěznou premiéru, Slavia rozstřílela Jablonec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Gecov 1 : 0
34. Juhar 2 : 0
43. Juhar 3 : 0
68. Hubník 3 : 1
79. Mičola 4 : 1
90. Mičola 5 : 1
Záznam online reportáže

Staronový kouč fotbalistů Slavie Michal Petrouš, který převzal tým po odvolaném Petru Radovi, zažil při obnovené premiéře u áčka tříbodovou radost. Jeho tým rozstřílel 5:1 Jablonec, který si připsal už čtvrtou porážku v řadě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Slavie Marcel Gecov střílí Jablonci první gól.

Článek
Fotogalerie

Petrouš, jenž dosud vedl slávistickou rezervu, do zápasu vůbec nenominoval dvojici Fenin, Skácel. Do základní sestavy naopak postavil slovenského levého záložníka Juhara a ten se stal hvězdou utkání.

Během devíti minut první půle dal dva góly: nejdřív prostřelil Špita levačkou z úhlu po narážečce s Kiselem, pak skóroval z bezprostřední blízkosti z druhé strany, když dorazil do sítě nepovedenou střelu Gecova. To už slávisté vedli 3:0 a bylo v podstatě hotovo. První branku dali domácí po půlhodině hry poté, co se hlavou trefil Gecov po rohu kapitána Kisela, který byl u všech tří gólů.

Juhar nebyl daleko od hattricku. Hned v úvodu druhé půle ale nedokázal potrestat hrubku Jablonce. Beneš zahrál špatně malou domů, Juhar se ocitl sám před Špitem, ale slabší pravačkou vůbec netrefil bránu.

Jablonec toho bez vykartovaných Pitáka s Čížkem dopředu moc neukázal, ale nakonec se dočkal aspoň čestného gólu, když Hubník po centru Vaňka usměrnil balón za záda Čontofalského. V 73. min. další dobrou šanci Třešňák, ale Čontofalský ho vychytal.

Slávisté byli dál při chuti a po rychlém brejku zakončil sólový nájezd chladnokrevně střídající Mičola, asistenci si připsal výborně hrající Juhar. Fanoušci Slavie se dožadovali pěti gólů v jablonecké síti a v samém závěru se dočkali, když přihrávku Kisela zúročil v pátou branku Mičol.

Slavia Praha - Baumit Jablonec 5:1 (3:0)
Branky: 34. a 43. Juhar, 79. a 90. Mičola, 30. Gecov - 68. Hubník. Rozhodčí: Adam - Hájek, Pilný. ŽK: Čonka, Bortel (oba Slavia). Diváci: 5897.
Slavia: Čontofalský - Dostál, Bortel, Hubáček, Čonka (66. Koreš) - Vošahlík (75. Mičola), Kisel, Gecov, Zmrhal, Juhar - Škoda (60. Škutka). Trenér: Petrouš.
Jablonec: Špit - Štochl, Beneš, Eliáš - Zoubele (55. Novák), Rossi, Loučka, Vaněk - Kopic (65. Jablonský), Třešnák (88. Pázler), Hubník. Trenér: Kotal.

Reklama

Související témata: