Hlavní obsah

Vytrvalý liják odložil prolog k ligovému kolu na Julisce, což pamětníci nechápali

Praha
Aktualizováno

Už tři čtvrtě hodiny před začátkem prologu k 27. ligovému kolu opouštěl autokar s fotbalisty brněnské Zbrojovky pražskou Julisku. „Nehraje se, po celodenním lijáku je hřiště pod vodou. Dohodli jsme se s Duklou, že si dáme reparát v úterý,“ vykládal z okna autobusu trenér Ludevít Grmela, proč byl páteční duel odložen na 14. května. „Po prohlídce hrací plochy sudí Kovařík usoudil, že trávník je ze sedmdesáti procent silně podmáčený a hřiště je tudíž neregulérní. Navíc panovaly i obavy z případného zranění,“ přidával podrobnější komentář delegát utkání Tomáš Čuřín.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Trávník na Julisce byl před zápasem Dukly s Brnem nasáknutý vodou, proto se nehrálo.

Článek
Fotogalerie

„To jsem za celá dlouhá léta nezažil, aby se na Julisce nehrálo," kroutil nevěřícně hlavou bývalý předseda Dukly a také československého fotbalu Rudolf Kocek.

Juliska odklad nepamatuje

„Hřiště je sice vybudované v místech někdejší cihelny, takže má jílovitý podklad, ale voda se tady vsakuje dobře. Kopalo se tady vždycky. V lijáku, při sněhové kalamitě, v mrazech i v největší dešťové slotě," marně se obracel na pamětníky i bývalé hráče, zda si někdo z nich vybaví, že by se na Julisce utkání odkládalo.

„Nehrát kvůli dešti? To nikdo z nás skutečně nezažil. My kopali i v průtrži mračen," nechápal internacionál Josef Vacenovský a Ivo Urban se k němu přidával.

Verdikt sudího však byl neměnný, Dukle bude hrát s Brnem o ligové body až v úterý 14. května opět od 18 hodin.

„Trávník je skutečně nasáklý jako houba, navíc pršet nepřestává. Hřiště nejde pořádně ani nalajnovat. Zkoušeli jsme to, ale čáry nejsou vůbec vidět," potvrzoval sportovní ředitel Pražanů Günter Bittengel, když se vrátil z prohlídky hřiště.

Kweukeho zákrok varováním

„Sudí měl před očima i nedávný zákrok sparťana Kweukeho na mladoboleslavského Dosoudila  v semifinále domácího poháru, při němž došlo k vážnému zranění. Proto se rozhodl neriskovat a nehazardovat se zdravím hráčů," přidal Bittengel další argument rozhodčího Libora Kovaříka.

„S Brnem jsme se snadno a rychle dohodli na tom, že zápas sehrajeme v úterý. Soupeři to žádný problém nedělá," dodával, zatímco trenér Luboš Kozel vyhnal své svěřence k tréninku na vedlejší hřiště.

Utkání mezi Duklou a Brnem je již třetím odloženým duelem letošního jara. Ve 20. kole se vzhledem k hustému sněžení nehrálo střetnutí Jihlavy s Mladou Boleslaví, hned v dalším ligovém dějství se s ohledem na sněhovou kalamitu odkládalo i utkání ostravského Baníku s Jihlavou.

Reklama

Související témata: