Hlavní obsah

Stávka v Blšanech se odkládá, i když peníze nedorazily

PRAHA

Fotbalisté Chmelu Blšany zatím oddálili stávku, kterou chystali v případě, že jim klub nesplatí dluhy. Potvrdili to trenér mužstva Michal Bílek, obránce Martin Müller i klubový činovník Jindřich Rajchl. Napětí v blšanské kabině však vrcholí, a pokud peníze nedorazí do příštího pátku, stávku prý už nic neodvrátí.

Foto: PRÁVO

Blšany dluží peníze i kouči Michalu Bílkovi.

Článek

Blšanský šéf Rajchl je největším optimistou. Věří, že hráči během posledních dnů pochopili, že klub pro naplnění jejich oprávněných požadavků dělá maximum. "Situace se trochu zklidnila, a i když nebudou hráči mít k dnešnímu dnu všechny slíbené peníze, určitě stávkovat nebudou," řekl funkcionář.

Svou domněnku podpořil tím, že na cestě z Liberce jsou už peníze za přestup Filipa Dorta, a také současné námluvy Tomáše Pešíra s tureckým klubem Kayserispor slibují další zisk do pokladny. "Za jeho přestup hráči obdrží zbytek nedoplacených peněz," zopakoval Rajchl, že nemá jinou možnost, jak hrozící hráčskou rebelii zmařit.

Jeho slova nepřímo potvrdil i trenér Bílek, který s hráči dnes dopoledne znovu o potížích debatoval. "Hráči skutečně chtěli od pondělí vstoupit do stávky, ale nakonec své rozhodnutí oddálili až do příštího pátku. V této fázi přípravy nemůžeme přestat trénovat, to by nás mohlo srazit, a to jsem nechtěl dopustit," připustil kouč, že pomohl hráče přimět, aby i příští týden chodili do práce.

Odpor v kabině sílí

Hráčský odpor v kabině ale sílí, což přiznává i Bílek. Hráči stávku odložili jen se zaťatými zuby. "Je to nepříjemné, v šatně se každý den nemluví téměř o ničem jiném," nastínil Bílek chmurnou náladu, která se prý ale neprojeví na sobotním výkonu proti Slavii v rámci turnaje Tipsport Cup.

Fotbalisté prý ale na sliby činovníků přistoupili skutečně naposledy. "Peníze, které jsme dnes měli dostat, zatím nemáme. Pan Rajchl přes trenéra slíbil, že se dostaví zítra před zápasem se Slavií do kabiny a vysvětlí nám, proč jsme je nedostali. Vyslechneme ho a podle situace se pak zachováme," řekl ČTK stoper Müller, který jakožto jeden ze zkušených hráčů má během sporu v blšanské kabině velké slovo.

Spor blšanských fotbalistů s vedením klubu se táhne už několik měsíců, během nichž hráči neinkasovali smlouvami naslibované přestupové bonusy a prémie. Před dvěma týdny proto pohrozili stávkou a následnými výpověďmi, pokud peníze neobdrží.

V úterý měla na jejich bankovních konta dorazit polovina peněz, druhá splátka měla dnešní splatnost. Hráči však nedostali ještě ani korunu. Klub dluží i trenéru Bílkovi.

Reklama

Související témata: