Hlavní obsah

Liberecký útočník Rabušic se dostal do střelecké formy, gól dal i Slovácku

Uherské Hradiště

V posledních čtyřech zápasech vstřelil liberecký útočník Michal Rabušic šest branek a svým svým sobotním výkonem v ligovém utkání proti Slovácku jen potvrdil, že je velkou ofenzivní oporou severočeského týmu v boji o evropské poháry. Třiadvacetiletému odchovanci jihlavského fotbalu se po přestupu do Brna přestalo dařit, v Liberci ale pod koučem Jaroslavem Šilhavým našel novou motivaci i psychickou pohodu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Michael Rabušic.

Článek

Do sítě Slovácka vstřelil důležitou druhou branku, která hodně otupila domácí nápor. Rabušic pohotově využil chybu soupeře a obral o míč středopolaře Veličeho Šumulikoského. "Trefil mě míčem do holeně. Zřejmě vymýšlel nesmysly. Byla to jeho chyba, povedlo se mi ji potrestat a šanci zakončit," popsal Rabušic.

"Nyní se mi daří. Dříve bych sice situaci řešil stejně, ale střela by letěla deset metrů vedle branky. Nyní si věřím. Proto míč zapadl do sítě. Cítím se v pohodě," dodal liberecký útočník.

Přiznal, že na celém týmu leží křivda po pohárové prohře s Jabloncem. "Nemáme se k tomu vyjadřovat. Doufám ale, že se právě proto ještě více semkneme. Dokážeme svou sílu a skončíme třetí," vyslovil Rabušic naději, jak se ještě může Liberec dostat do pohárové Evropy.

"Dnes nám pomohl první gól, ovšem po něm jsme přestali hrát. Došek měl velkou šanci v závěru poločasu, jeho hlavičku ale náš brankář Kovář zázračně chytl. I v úvodu druhého poločasu hrálo Slovácko chytře, my jsme naopak ztráceli míče. Z tohoto pohledu byl hodně důležitý druhý gól," tvrdil Rabušic.

První branku Liberce vstřelil záložník David Pavelka. "Podařilo se nám vykombinovat akci na levé straně. Míč se dostal ke mně do středu hřiště. Měl jsem ho pod nohou, proto nebyla střela příliš prudká. Byla to spíše taková šmudla, která se svezla k tyči. Brankář Melichárek asi neměl šanci na rychlém mokrém trávníku míč chytit," vylíčil gólový moment Pavelka, který ještě loni oblékal dres Slovácka.

Poté zamířil do Sparty a následně do Liberce. Jak v týmu Sparty, tak i v Uherském Hradišti Pavelka skóroval. "V tomto kraji se mi daří. Je mi líto, že dávám góly právě Slovácku, které mě vychovalo pro ligu. Ale zase jsem rád za každou vstřelenou branku," usmál se Pavelka.

Reklama

Související témata: