Hlavní obsah

Hráli jsme ve strašné křeči. To jsme nebyli my, přiznal příbramský Wágner

Příbram

Třiadvacetiletý útočník Tomáš Wágner byl jediným příbramským hráčem, který ohrozil v duelu s Olomoucí (0:2) gólmana hostí Zlámala. Míč ale skončil na břevně. Nejhorší výkon Příbrami pod koučem Strakou si nedovedl vysvětlit a přiznal, že u Litavky se zase skloňuje slovo záchrana...

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Příbramský útočník Tomáš Wágner.

Článek

Porážkou 0:2 se Sigmou jste znovu zkomplikovali boj o záchranu. Uvědomujete si to?

Bohužel je to tak. Co k tomu říct... Věděli jsme, jak v pátek hrály Budějovice s Hradcem a dneska jsme strašně moc chtěli vyhrát. Možná až moc... Jenže ono to nebylo ani vidět, jak moc chceme, protože jsme byli strašně nervózní. To jsme snad ani nebyli my. Nehráli jsme to, s čím jsme do zápasu šli. Z naší strany to bylo strašně křečovité.

Kromě vaší střely do břevna jste si nevytvořili žádnou jinou šanci, dokonce jste nevystřelili na branku. Čím si to vysvětlujete?

Neměli jsme vůbec nic. Vyplynulo to z toho, co jsme hráli. Nakopávané balóny, strašně moc soubojů a v podstatě nic z toho. Ta jediná šance vyplynula z našeho pokusu o tlak v závěru zápasu. Prodloužil jsem balón, po souboji se ke mně míč vrátil. Trefil jsem ho v docela dobré výšce i přesně, jenže gólman Zlámal ránu vyrazil na břevno.

Berete tuto porážku vzhledem k bídnému výkonu jako zaslouženou?

Zasloužená... My jsme chtěli udělat maximum pro tři body a v závěru alespoň pro remízu. Nevyšlo to. Vzhledem k tomu, co jsme hráli, se dala čekat.

Ztracené tři body mohly přinést klid a naopak jejich ztráta může v konečném účtování mrzet...

Přesně tak. Tohle všechno jsme věděli. Asi právě proto jsme hráli tak špatně. Na druhou stranu musíme uznat, že výkon Olomouce pod novým trenérem byl velmi dobrý. Výměna trenéra je nakopla, to tak bývá. My jsme to chtěli alespoň ubojovat. Na Sigmu to tentokrát nestačilo.

Teoreticky by měly k záchraně stačit tři body. Kde je získáte ve zbývajících třech kolech, když dvakrát hrajete venku?

Doufám, že už v Hradci Králové, s nímž to bude přímý souboj o záchranu. Půjde o všechno. V dalším kole máme doma Brno, s nímž musíme také bodovat. Spoléhat na poslední zápas v Liberci, který hraje o pohárovou Evropu a je rozjetý, to by byl hazard.

Trenér Straka vás psychicky zvedl, nejste po dvou porážkách v řadě zase dole?

Pořád máme záchranu ve svých rukou, takže není důvod k nějaké panice. Musíme dát hlavy nahoru a ty body prostě urvat. Dneska se to nepovedlo, ale jedeme dál!

Reklama