Hlavní obsah

Když budeme hrát jako v Příbrami, boj o Evropu zvládneme, tvrdí olomoucký Navrátil

Příbram

Jako politá živou vodou hrála Olomouc v Příbrami a zaslouženě vyhrála 2:0. Důležitý první gól vstřelil záložník Jan Navrátil (23). „Konečně jsme zabrali,“ oddechl si po zápase.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Olomoucký Jan Navrátil (vlevo) a Zdeněk Zlámal oslavují vítězství po utkání v Příbrami.

Článek

Usmíváte se, z očí vám čiší obrovská úleva. Skutečně už z vás spadl ten stres ze série porážek a nepovedených zápasů?

Určitě ano. Čekali jsme na takový zápas dlouho a konečně jsme zabrali. Věřím, že tohle vítězství nám hodně pomůže ve zbytku ligy. Hlavně psychicky jsme se zvedli. Už v první půli jsme hráli dobrý fotbal, drželi jsme míč při zemi. Chyběla tam jen lehkost v zakončení nebo při finální přihrávce, kterou bychom se dostali do šance, i když jsme dobře kombinovali. Ve druhé půli jsme dali gól a snažili jsme se hrát i na výsledek. Zápas jsme zvládli výborně. Klobouk dolů před klukama.

Jak velkou roli ve vzkříšení Sigmy sehrál nový kouč Martin Kotůlek?

Určitý impuls přinesl. My jsme ale trénovali už čtrnáct dní velmi dobře, jezdili jsme po zadku. V příbramském zápase jsme makali jako tým, dřeli jsme jeden na druhého, a to bylo nejdůležitější.

Změnil nový trenér něco v přípravě?

Snažil se situaci odlehčit, to se mu povedlo. Projevilo se na naší hře a gól nás uklidnil.

Berete svůj gól jako zlomový pro vývoj utkání?

Nechci se sám chválit, ale asi to byl opravdu zlom. Moc nám pomohl.

Vypadal docela snadně...

Honza Javůrek mi poslal výbornou přihrávku. Měl jsem i čas si míč zpracovat. Viděl jsem, jak na mně vystoupil obránce, tak jsem si pustil míč za něj, ale ten mi trochu skočil, tak jsem ho napral na přední tyč a vyšlo to. Jsem za něj rád.

Pořád jste ve hře o třetí místo a pohárovou Evropu. Zůstává to cílem Sigmy?

Pochopitelně. Musíme zvládnout zbývající tři zápasy, což bude ale hrozně těžké. Vždyť máme doma například Plzeň. V dalším kole pak jedeme do Jablonce, kde se nejspíš bude lámat chleba. V tom posledním hostíme České Budějovice. Když budeme hrát a bojovat jako v Příbrami, určitě to zvládneme.

Reklama

Související témata: