Hlavní obsah

Sparta nás nezajímá, tvrdili slávisté, když pomohli rivalovi z Letné

Plzeň

Velkou radost v táboře fotbalové Sparty jistě vyvolali v sobotu večer jejich velcí rivalové z Edenu. Když slávisté vyloupili Plzeň, paradoxně tím poslali krásný dárek na Letnou. Sparta tak může v případě dnešní výhry nad Mladou Boleslaví zase výrazněji vstoupit do boje o titul.

Foto: Petr Eret, ČTK

Slávista Milan Škoda v souboji s plzeňským Mariánem Čišovským.

Článek

„My jsme rozhodně nehráli za někoho jiného, jen sami za sebe. Sparta mě nezajímá," řekl kouč Slavie Michal Petrouš. „Pro nás je prvořadé se v závěru sezóny zvednout, což se naštěstí zatím daří. Chceme hrát fotbal, který bude lidi bavit a to je můj jediný cíl," prozradil.

„Já neřeším, jestli jsme někomu pomohli nebo ne," přiznal i útočník Slavie Milan Škoda, autor jediné branky zápasu. „My do Plzně jeli s velkou pokorou, ale chtěli jsme tu vyhrát. Moc vítězství jsme v poslední době nezískali, tak si to užíváme. Náladu nám to hodně vylepšilo," prozradil Škoda.

Nad dotazem, že jeho trefa může sehrát významnou roli v boji o titul, se jen pousmál. „Třeba jo, ale moc se o to nestarám. Já si stejně myslím, že titul asi vyhraje Plzeň," řekl slávistický útočník. „Já jsem rád, že jsme to trochu zdramatizovali, fanoušci se mají na co těšit. Ale Plzeň má podle mne natolik silné mužstvo, že bude mistrem," přidal trenér Petrouš.

Pod Petroušem neztratili ani bod

Byl v první řadě rád, že Slavia pod jeho vedením získala ve dvou zápasech plný počet bodů. „Pro mě byl zápas v Plzni asi nejtěžší v dosavadní kariéře, která není moc dlouhá. Vyloučení Juhara nahlodalo naši taktiku, naštěstí se nám ještě před tím podařilo vstřelit gól. Měli jsme i kliku, lítalo to kolem tyček. Ale kluci zaslouží absolutorium. Ukázali, že mají srdce na správném místě. Když budou takhle hrát v jedenácti, nemusíme mít v budoucnu o Slavii strach," přiznal.

Všechny hráče chválil, ale pro vyloučeného Juhara za políček Horváthovi na půlce hřiště neměl pochopení. I když Horváth celou situaci hodně přihrál. „Absolutně k něčemu takovému neměl důvod. Stál jsem kousek od toho a vím, že tam nějaký kontakt byl. A je úplně jedno, jaký, prostě červená karta," přiznal Petrouš.

Juhara trest nemine

„To, co udělal, se neslučuje s profesionálním přístupem. V každém utkání musí udržet nervy. Oslabil tým a určitě si to s ním vyříkám. A s vedením klubu se pobavíme o nějakém trestu, aby to už příště neudělal," prozradil trenér Slavie.

Reklama

Související témata: