Hlavní obsah

Blšany mají šest dnů na splacení dluhů hráčům

Trpělivost fotbalistů Blšan je u konce. Klub dluží hráčům peníze a pokud do šesti dnů neuhradí své závazky, bude stávka a lavina výpovědí nevyhnutelná. Fotbalisté to potvrdili po sobotním utkání Tipsport Cupu se Slavií, před nímž měli další pohovor s blšanským ředitelem Jindřichem Rajchlem.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Fotbalisté Blšan požadují co nejrychlejší vyřešení situace a splacení dluhů. (ilustrační foto)

Článek

Rajchl před hráče předstoupil se slibem, že do nejbližšího pátku všechny slíbené peníze dostanou. "Nezbývá nám, než tomu věřit, ale takových slibů jsme už dostali celou řadu," povzdychl si za hráče Martin Müller odevzdaně.

Müller přišel do klubu v létě ze Slavie, ale dnes už svého přestupu lituje. "Tenkrát byla ve Slavii špatná situace a Blšany mi hodně naslibovaly. Jenže moc toho nesplnily," postěžoval si zkušený stoper, který je jedním z 'rady starších', která jednání s činovníky vede. Zatím však neúspěšně.

Blšany ale už nemají potíže jen s hráčskou vzpourou, která jim hrozí. Končící týden například měli strávit na horském soustředění, jenže nakonec zůstali doma. Když totiž majitelé ubytovacího zařízení zjistili, kdo u nich má pobývat, žádali platbu předem. Ale klubová pokladna je prázdná...

"A tak jsme nakonec byli rádi, že naše zařízení v Blšanech nebylo zrovna plné a mohli jsme trénovat alespoň tam," připustil trenér Michal Bílek, že finanční problémy se projevují i v jiné oblasti.

Peníze na cestě

Ale právě v kabině hrozí Severočechům největší nebezpečí, že jejich věřitelé nebudou mít dost trpělivosti. "Nejde to tak dál. Kluci si půjčují peníze a je těžké myslet na fotbal, když neustále musíte řešit, od koho si půjčit a komu vracet," přiblížil Müller atmosféru v kabině.

Rajchl dnes hráčům řekl, že peníze z přestupu Filipa Dorta a Tomáše Pešíra jejich nároky pomohou naplnit. "Peníze za Dorta přijdou už prý po víkendu a přestup Pešíra do Turecka má být podepsán v pondělí. Pak by neměl podle vedení být problém, aby k uhrazení pohledávek došlo," reprodukoval slova funkcionářů trenér Bílek, který sám patří mezi ty, jimž klub dluží.

Fotbalistům Blšan se nedařilo ani na hřišti, utkání Tipsport Cupu se Slavií prohráli 0:3. Zápas na umělém trávníku v pražských Horních Počernicích byl vyrovnanější, než ukazuje konečný výsledek, červenobílí ale soupeře předčili především v koncovce.

Reklama

Související témata: