Hlavní obsah

Chramosta vážně zraněné koleno nemá, asi stihne i finále poháru

Fotbalový útočník Jan Chramosta si v nedělním zápase proti pražské Spartě neobnovil vážné zranění kolenních vazů, čehož se hráč i zástupci Mladé Boleslavi obávali bezprostředně po utkání. Pondělní vyšetření vyloučilo větší komplikace, Chramosta si podle týmových lékařů jen částečně namohl podkolenní šlachu. Dvaadvacetiletý hráč by neměl přijít o páteční finále Poháru České pošty proti Jablonci.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Chramosta (vpravo) v souboji se sparťanem Lukášem Váchou.

Článek

"Honza by měl být do pátku v pořádku. Jsme velmi rádi, že si neobnovil vážné zranění," řekl ČTK tiskový mluvčí mladoboleslavského klubu Jiří Koros. Chramosta si s pravým kolenem "užil" své: loni v červenci si v něm přetrhl zkřížený vaz a do zápasů znovu naskočil až po osmi měsících.

Chramostovi v nedělním duelu na Letné zatrnulo, když ve druhém poločase po jednom ze soubojů v kolenu ucítil bolest a musel střídat. "Všichni měli strach, když Honza říkal, že mu v koleni zase luplo. Existovala možnost na obnovení vážného zranění, ale ta je nyní vyloučena. Dostal jen injekci na uvolnění šlachy a asi v nejbližších dnech absolvuje lehčí přípravu, ale v pátečním finále poháru by měl nastoupit," uvedl Koros.

Středočeši však mají dál plnou marodku. Proti Spartě kvůli drobným zdravotním problémům nenastoupili záložníci David Jarolím s Jakubem Marešem a obránce Jan Kysela. Dlouhodobě mimo hru jsou obránci Radek Dosoudil s Tomášem Janíčkem a Adrianem Rolkem.

Reklama

Související témata: