Hlavní obsah

Sparta se nebude odvolávat proti Kweukeho trestu na 12 zápasů

Fotbalová Sparta se nebude odvolávat proti výroku disciplinární komise, která minulý týden udělila útočníkovi Léonardu Kweukemu trest na 12 zápasů. Kamerunský hráč pyká za faul, jímž minulou středu přivodil mladoboleslavskému obránci Radku Dosoudilovi zlomeninu holenní kosti.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Mladé Boleslavi Radek Dosoudil krátce po osudném faulu.

Článek

Kweuke dostal nejvyšší trest v historii tuzemských profesionálních soutěží. Vedení Sparty mohlo do dneška podat odvolání, ale nakonec tak neučinilo. "Po důkladném zvážení jsme se rozhodli proti verdiktu disciplinární komise neodvolat," řekl tiskový mluvčí letenského klubu Ondřej Kasík.

Kouč Sparty Vítězslav Lavička se Dosoudilovi za celý klub omluvil ihned po skončení odvety semifinále Poháru České pošty, v níž se incident odehrál. Po následném výroku disciplinárky netajil, že jej výše trestu zaskočila.

"Osobně jsem čekal, že Léo dostane trest v rozmezí asi šesti až osmi zápasů, to byl můj předpoklad. Dvanáctizápasový trest mě překvapil. Čekal jsem vysoký trest, ale v jiné výši, než byl vynesen," řekl v pátek Lavička novinářům.

Zároveň upozornil na to, že Kweukeho zkrat nijak neomlouvá. "Není žádná omluva za to, co se Radkovi (Dosoudilovi) stalo," dodal Lavička.

Dosoudil se už léčí doma

Dosoudil hned po zápase na Letné v pražské motolské nemocnici podstoupil operaci zlomené holenní kosti, nyní už je v domácím léčení. Předpokládá se, že k fotbalu se vrátí nejdříve na začátku příštího roku.

Kweuke také minulý pátek Dosoudila v nemocnici navštívil a omluvil se mu, Dosoudil však toto gesto přijal spíše chladně a rezervovaně s tím, že atak Kweukeho stále považuje za nesmyslný a zbytečný.

"Kweukeho omluvu jsem si vyslechl, ale to je asi tak všechno. Věc je přece daná: on mě zbytečně zfauloval a já kvůli tomu budu více než půl roku bez fotbalu. To mi přece žádná omluva nevrátí. Ale už se v tom moc pitvat nechci," prohlásil devětadvacetiletý zadák.

Reklama

Související témata: