Hlavní obsah

ENIC vyslal zástupce jednat o potížích Slavie

PRAHA

O budoucnosti fotbalové Slavie možná bude jasněji po nadcházejících jednáních, k nimž do Prahy přiletěl zástupce majoritního vlastníka klubu Matthew Collecott. Finanční ředitel společnosti ENIC se má setkat s funkcionáři klubu a společně se budou zabývat tíživou finanční situací Slavie.

Foto: Slavia

Ukonější zástupce ENICU fotbalisty Slavie?

Článek

"O výsledcích návštěvy Matthewa Collecotta budeme veřejnost informovat v průběhu týdne," uvedl na internetových stránkách klubu mluvčí Alexandr Kliment. Zda bude Collecott v Praze jednat o možném prodeji Slavie, mluvčí neuvedl.

Čtvrtý tým ligového podzimu kvůli vážným finančním potížím koncem loňského roku čelil hráčské rebelii. Zažehnal ji na poslední chvíli, když vyplatil fotbalistům dlužné prémie. Od poloviny prosince nesmí Slavia nakupovat posily, protože stále dluží Liberci šest miliónů korun za loňský přestup záložníka Václava Kolouška.

Vyřeší ENIC finanční problémy Slavie?
Hlasujte v anketě na konci článku!

V minulých dnech se objevily spekulace, že slavný klub by mohla koupit česká finanční skupina PPF. Její mluvčí připustila, že společnost se o příležitost investovat ve Slavii zajímá a nevyloučila, že by se firma mohla znovu stát majitelem.

V současnosti prý ale o převzetí klubu nejedná. "Žádná jednání neprobíhají, a ani nejsou naplánována," řekla dnes ČTK mluvčí PPF Romana Tomasová. Skupina PPF už podíl ve Slavii měla, v roce 1997 jej prodala právě britské společnosti ENIC.

Reklama

Související témata: