Hlavní obsah

Sparta zatím bez velkých posil

PRAHA

Trenér fotbalistů Sparty Jaroslav Hřebík zatím pracuje se stávajícím kádrem. Mužstvo absolvovalo soustředění na Kanárských ostrovech bez posil, termín pro jejich získání vyprší poslední lednový den. S týmem se z nových tváří připravuje jen Plzní zapůjčený mladý záložník Fillo, dostal důvěru v obou přípravných zápasech, ale o jeho angažování se Hřebík ještě nerozhodl.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Fotbalisté Sparty během zimní přípravy.

Článek

"Občas byl možná zbrklejší, ale určitě je to talentovaný fotbalista, který se pořád vyvíjí. Přístup měl dobrý, nasazení velké. Ale zatím jeho hodnocení nechci uspěchat," řekl kouč. A co příchod ostravských Matušoviče s Pospěchem, které by na Letné moc rádi viděli? V pátek se uskutečnila schůzka zástupců obou klubů - Daniela Křetínského s Tomášem Peterou.

"Kontakt proběhl, to nepopírám. Ale výstup z toho jednání nebyl žádný," uvedl kouč Sparty. Dnes se podle informací Práva sejdou oba zainteresovaní znovu a do středy by chtěli mít v celé věci jasno.

Hřebík zároveň popřel spekulace některých médií, že by jako součást kompenzace měli do Ostravy zamířit Pacanda s Perglem. "Není to pravda." V podobném duchu hovořili i oba hráči, jichž by se stěhování do Ostravy mělo týkat. "Nic o tom nevím a ani bych tam nešel," nechal se slyšet obránce Pavel Pergl.

Hřebík se zatím stoprocentně nerozhodl, kdo by měl řady Sparty opustit. Už dříve se vyjádřil, že chce mít na ligu 22 hráčů včetně dvou brankářů. "O zúžení kádru budeme jednat až nyní, ale na soustředění do Španělska 28. ledna už odletí menší počet hráčů," prozradil trenér.

Během pobytu ve Španělsku, které nahradilo dříve zvažovanou přípravu na Kypru, sehraje Sparta tři utkání. Změří síly se Šachtarem Doněck, kde hrají Hübschman a Laštůvka, dále FC Curych a Dinamem Záhřeb. "Do té doby budeme trénovat v Praze," přiblížil Hřebík.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články