Hlavní obsah

Baroš nevydržel hlasování o Baníku: Raději jsem utekl. Bál jsem se, že něco řeknu

Jakmile se na tabuli objevil zamítavý výsledek prvního hlasování ostravských zastupitelů, Milan Baroš se na balkónu zvedl a beze slova zmizel. Když mu o půl hodiny později telefonoval známý, že se hlasovalo znovu a s opačným výsledkem, zprvu si myslel, že si dělá legraci. Když uvěřil, jen zářil.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Útočník Baníku Ostrava Milan Baroš

Článek

Proč jste bleskově opustil balkón pro veřejnost, odkud jste se spoluhráčem Lukešem sledoval mimořádné jednání zastupitelů Ostravy o Baníku?

Viděl jsem kolem sebe spoustu novinářů, a jak jsem hodně emotivní, bál jsem se, že zklamaný jim řeknu něco, co by mě mohlo mrzet. Raději jsem utekl.

Co vám šlo hlavou?

Byl jsem šíleně zklamaný. V posledních dnech jsem zaznamenal hodně názorů, že osud Baníku a tedy výsledek hlasování zastupitelů je velice nejistý. Přesto jsem věřil, že Ostraváci zemřít Baník nenechají. A přece nechali, nechápal jsem. Je to důsledek politického boje, kterému nerozumím, říkal jsem si a bylo mi z toho nanic.

Co si myslíte o diskusi, která hlasování předcházela?

Nepřekvapila mě. Slyšel jsem názory, s nimiž jsem souhlasil, i názory, s nimiž se ztotožnit nemohu. Ale to je přece běžné. Stačí se chvíli dívat na přenos z poslanecké sněmovny a víte, že je to normální.

Byl ve vás pocit zmaru? Na podzim při oslavách devadesátin Baníku jste mu věnoval jeden milión korun. Další peníze jste dal na mládež a jaro hrajete v Baníku zadarmo.

Všechno jsem to udělal pro Baník, pro naši slavnou značku. Pro jeho fanoušky, jeho hráče, trenéry, pro zaměstnance. Bylo mi nanic z toho, že končí něco, co nikdy skončit nemělo. Naštěstí za půl hodiny mi volal známý, že je všechno jinak, že se hlasovalo znovu. Zprvu jsem si myslel, že si dělá srandu a jsem rád, že to sranda nebyla.

Umíte si představit, jak by vypadaly poslední tři ligové zápasy Baníku, když by se vědělo, že v lize stejně končí bez ohledu na umístění v konečné tabulce?

Byla by to krajně nepříjemná situace a raději ji ani nedomýšlím. Připouštím, že potřebně se motivovat by bylo pro všechny hrozně těžké. Stokrát si můžete říkat, že ligu musíme čestně dohrát, ale jaké by to bylo doopravdy? Čert ví. V kabině se o hlasování pořád mluvilo, všichni jsme žili v naději. Naštěstí to všechno dobře dopadlo, i když to bylo o fous. Teď je všecko jinak. V posledních zápasech musíme zabrat a radost umocnit ligovými body.

Blíží se konec sezóny. Už víte, kde asi budete hrát tu příští?

Tak to opravdu netuším. Na posuzování nabídek a rozhodování je dost času. Teď na to nemyslím. Teď hraju a konám jen a jen pro Baník. Věřte, jsem šťastný, že může žít dál.

Reklama

Související témata: