Hlavní obsah

Plzeňský spasitel Kolář: Prohra Sparty nám dodala větší motivaci slavit titul doma po Liberci

Olomouc

Rozesmátý přijímal gratulace spoluhráčů a poděkování kapitána Pavla Horvátha. Plzeňský záložník Daniel Kolář vystřelil Plzni jediným gólem vítězství v Olomouci. Jeho trefa pak dostala dvojnásobný význam v okamžiku, když Sparta nedokázala bodovat v Brně, a tak mají Západočeši dvě kola před koncem ligové soutěže luxusní náskok pěti bodů. "Cítím radost. A obrovskou motivaci slavit titul už po Liberci na vlastním stadiónu s plzeňským fanoušky," culil se sedmadvacetiletý záložník.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Brankář Olomouce Zdeněk Zlámal (vlevo) zasahuje v utkání proti Plzni. Vpravo přihlíží jediný střelec zápasu Daniel Kolář.

Článek

Dlouho jste se v koncovce trápili a nemohli se střelecky prosadit. Nakonec rozhodla vaše přesná hlavička. Cítíte velkou úlevu, že jste tři body nakonec brali?

Nikoliv úlevu, ale obrovskou radost!

Kam na svém žebříčku gólových tref řadíte gól do sítě Olomouce?

Jde prostě jen o jeden z mých dalších gólů a pevně doufám, že ještě další přidám.

Věříte, že jste s ohledem na prohru Sparty v Brně prakticky zařídil titul pro Plzeň?

To se teprve uvidí.

Při posledních třech zápasech se Sigmou, do nichž jste nastoupil, je pokaždé vítězný gól pod vaším jménem. Je Olomouc vaším oblíbeným soupeřem?

Já jsem hlavně rád za vítězství. Nejde přeci o mě, je to o osmnácti hráčích. A jeden nic nezmůže.

Vnímal jste při zápase hlasatele, když oznamoval, že Sparta v Brně prohrává?

Nevím jak ostatní, ale já ne. Byla by chyba koukat na druhé. Musíme se soustředit hlavně na sebe. Pamatuji si, že jsem sledoval v minulosti zápasy, kdy Sparta prohrávala o dva góly a stejně brala body. Tudíž jsem její výsledek moc neřešil. Viděli jsme až posledních deset minut, kdy se dalo tušit, že Sparta získá maximálně bod, což naši situaci stejně neměnilo. Žádné oslavné plácání se nekonalo. Ještě není konec. Jen máme o to větší motivaci, aby oslava titulu byla před vlastními fanoušky.

Sami jste se dlouho trápili a nemohli se prosadit v koncovce. Čemu zejména matný výkon v prvním poločase přičítáte?

Trošku jsme vyčkávali, protože jsme byli přesvědčení, že se Sigma bude snažit zápas rozhodnout a jednoznačně vyhrát. Ale do útoku se nehrnuli. Po přestávce byla hra otevřenější. Byli jsme šťastnější, nicméně výhra byla zasloužená.

Zvyšoval trenér Vrba v šatně během přestávky hlas hodně?

Řekl, co se mu nelíbilo a co máme hrát v druhém poločase. Vytýkal nám hlavně standardní situace, zejména rohové kopy. Měli jsme jich poměrně hodně, ale s výjimkou prvního jsme nebyli nebezpeční. Zahrávali jsme je špatně.

Po přestávce jste si šance vytvořili a byli několikrát blízko gólu. Jenže Zlámal všechny tutové příležitosti pochytal. Nepropadali jste zoufalství?

Ne, nikoliv. Boby Zlámal chytal výborně, chytil kromě penalty dva jisté góly. Ale byli jsme trpěliví a šli jsme za svým, což se podařilo. Já jsem stejně Zlámalovi říkal, že ho překonám. Byla to jen otázka času.

Nezatřásla vaším sebevědomím ani neproměněná penalta kapitána Pavla Horvátha?

Se mnou vůbec. Ani ze spoluhráčů jsem žádnou skleslost necítil. Sice možná Sigma začala po penaltě více jezdit, ale já jsem hlavně rád, že si nevytvořila pořádnou gólovou šanci. Vlastně jen jednou, když spoluhráč Marián Čišovský hlavičkoval těsně vedle. A měli vlastně nějaké střely z dálky. Ale vyloženou šanci si nevytvořili. My ano. Sice málo, ale byli jsme nebezpeční.

Proč se vám nedařilo zápas rozhodnout ze hry, a výhru nakonec přinesla až situace po rohovém kopu?

Každý je na nás připravený. Se mnou běhal celý zápas Šindelář. Že padne vítězný gól ze standardní situace, není nic výjimečného. Jde o skutečnost, která se opakuje stále častěji, což jsme mohli vidět i ve finále Evropské ligy.

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Plzeň 30 54 : 21 65
2 Sparta 30 55 : 23 63
3 Liberec 30 46 : 34 54
4 Jablonec 30 49 : 41 49
5 Olomouc 30 38 : 29 47
6 Dukla 30 48 : 37 46
7 Slavia 30 41 : 33 42
8 Ml. Boleslav 30 34 : 43 38
9 Slovácko 30 37 : 41 37
10 Jihlava 30 36 : 42 36
11 Příbram 30 27 : 39 32
12 Teplice 30 36 : 47 32
13 Brno 30 34 : 53 32
14 Ostrava 30 34 : 44 29
15 Č. Budějovice 30 24 : 49 26
16 Hradec Králové 30 27 : 44 25

Reklama

Související témata: