Hlavní obsah

Českobudějovičtí fotbalisté dostali za výkon na Slavii pokutu

České Budějovice

Vedení Dynama České Budějovice udělilo fotbalistům pokutu za středeční špatný výkon na hřišti pražské Slavie. Jihočeši prohráli v Edenu jasně 0:3 a jsou na pokraji sestupu. Z kádru Jihočechů byl navíc vyřazen záložník Petr Javorek, který se vrací do mateřského Táborska.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Českobudějovičtí fotbalisté v Edenu propadli.

Článek

Klubové vedení přístup hráčů ve středečním utkání pořádně naštval. "Se včerejším výkonem týmu na hřišti Slavie jsme skutečně byli hrubě nespokojeni. Rozhodli jsme se proto týmu udělit s okamžitou platností pokutu, kterou použijeme na nákup sportovního vybavení pro naše žákovské týmy," uvedl v tiskové zprávě sportovní manažer Martin Vozábal.

Vedení se také rozhodlo, že předčasně ukončí hostování středopolaři Javorkovi. Sedmadvacetiletý záložník na Slavii selhal za stavu 0:1 ve velké šanci, když trefil pouze tyč odkryté branky.

"Jelikož Javorek v posledních měsících řeší osobní problémy a nemůže se maximálně soustředit na fotbal, rozhodli jsme se také, že jeho hostování ukončíme ještě před závěrem tohoto ročníku," uvedl Vozábal.

České Budějovice jsou dvě kola před koncem sezóny poslední a na nesestupové příčky ztrácejí pět bodů.

Reklama

Související témata: