Hlavní obsah

Plzeň má náš respekt, ale jedeme ji porazit, říká liberecký kapitán Kováč

Liberec

Kapitán libereckých fotbalistů Radoslav Kováč prožívá stejně jako celý tým Slovanu vynikající jaro. Severočeši natáhli ligovou vítěznou sérii na osm zápasů v řadě a zaslouženě se usadili se šestibodovým náskokem na třetím místě tabulky, takže mají neuvěřitelně blízko k postupu do pohárové Evropy. Přitom mohou litovat slabší první poloviny sezóny, jinak by asi patřili k přímým adeptům na titul.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Kapitán Liberce Radoslav Kováč.

Článek
Fotogalerie

„Na podzim jsem tady nebyl, ale cítím, že se mužstvo po zimě dalo skvěle dohromady. Vážím si toho, že dokážeme zvládnout po psychické stránce i těžké zápasy, v nichž jsme papírovými favority. Třeba proti Teplicím každý od nás čekal jasné tři body a hodně lidí by se asi divilo, kdybychom nevyhráli. I když jsme se místy trápili, pozitivní výsledek jsme vybojovali," přemítal Kováč po výhře 3:1.

„Do utkání jsme přitom šli po dvanáctidenní pauze, která nás trochu rozhodila, co se týče zápasového rytmu. A ještě pár kluků bylo nemocných, takže klobouk dolů před těmi, co za ně zaskočili," pochválil spoluhráče. Liberečtí nastřádali během zmíněné série s plným bodovým ziskem skóre 16:3! „Vychází nám střelecká produktivita. Teď nám to tam padá, zaplaťpánbůh. A taky dobře bráníme. Snad si tu formu ještě podržíme i pro zbývající dvě kola, abychom sezónu završili co nejlépe," usmál se Kováč.

V neděli se Liberečtí pokusí obrat o body i Viktorii Plzeň. Loni oba soupeři bojovali do poslední chvíle o titul a nevšední příchuť bude mít i jejich souboj na západočeské půdě. „Plzeň má náš respekt, ale určitě tam pojedeme s cílem uhrát úspěšný výsledek," prohodil zkušený stoper.

Rabušic: Snad to bude špičkový souboj

Útočník Michael Rabušic vstřelil v uplynulých pěti kolech sedm gólů a momentálně táhne ofenzivu Slovanu. „Svou bilanci nepřeceňuji. Jsem ale rád, že konečně mám i štěstí v koncovce, protože jsem na střelecké vzkříšení čekal do půlky jara. Hlavní je ovšem týmový úspěch," uvažoval kanonýr.

„Moc se těším na zápas v Plzni. Takové bitvy ve fotbalové a žhavé atmosféře mám rád. Domácím půjde o všechno, sahají po titulu. Mohl by to být stejně špičkový souboj, jako jsme nedávno sehráli se Spartou. A přál bych si i podobný výsledek," nechal se ještě slyšet Rabušic, který se rovněž střelecky podílel na nedávném skalpu týmu z Letné (2:0).

Reklama

Související témata: