Hlavní obsah

Matušovič se má v pondělí hlásit na Spartě

PRAHA/OSTRAVA

Příchod fotbalisty ostravského Baníku Miroslava Matušoviče na pražskou Letnou je hotov. V závěru týdne sice nedojde k původně plánovanému jednání obou klubů, blonďatý kanonýr má ale v pondělí absolvovat na Spartě lékařskou prohlídku a už neodcestuje ani k přípravnému sobotnímu utkání Baníku v Žilině.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Kádr Sparty zřejmě příští týden posílí ostravský Miroslav Matušovič.

Článek

V pondělí večer by pak měl být největší obchod na domácí scéně v tomto přestupním termínu uzavřen. Odstupné, které český mistr za Matušoviče dostane, se má podle spekulací pohybovat kolem dvaceti miliónů korun.

Prosadí se Miroslav Matušovič ve Spartě?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Intenzivní jednání se táhnou již týden a názory obou stran se v posledních dnech významně přiblížily. Původně se očekávalo, že sparťanský šéf Daniel Křetínský a ostravský vyjednavač Tomáš Petera se znovu setkají v sobotu, ale termín byl odložen.

Pokud Matušovič projde lékařskými testy a jeho přestup bude uzavřen, stihne absolvovat herní přípravu ve Španělsku, kam mužstvo Sparty odletí v sobotu 29. ledna.

Podle plánu, který sestavoval ještě bývalý trenér František Straka, měl tým zamířit za teplem už 23. ledna na Kypr, ale jeho nástupce Jaroslav Hřebík program upravil. Ve Španělsku Sparta stráví týden, během nějž sehraje několik přípravných zápasů.

Ostrava už ze svého kádru uvolnila další hráče. David Kotrys odchází na půlroční hostování do slovenského Ružomberku, stejnou dobu stráví Roman Svrček v Mostu a již dříve odešel na roční sbírání zkušeností do Kladna Aleš Neuwirth.

Reklama

Související témata: