Hlavní obsah

Slovácko - Ostrava 2:0Baník na Slovácku prohrál, přesto se zachránil v lize

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Došek 1 : 0
62. Došek 2 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slovácka porazili v předposledním kole první ligy Ostravu 2:0 a s domácími fanoušky se rozloučili teprve druhým jarním vítězstvím. Oba góly dal nejlepší kanonýr týmu Libor Došek, který se v tabulce střelců zlepšil na dvanáct branek. Baník se navzdory porážce definitivně udržel mezi elitou.

Článek

Baník za prvoligovou záchranou nevykročil přesvědčivě. První varování Valenty, který v třetí minutě z voleje přestřelil, nevzal vážně, a tak bylo hůře. Došek si v sedmé minutě na bližší tyči ve vzduchu našel Volešákův roh a hlavou míč poslal do sítě.

Domácí se pak trochu stáhli, ale územní převaha Baníku k ničemu nevedla. Baroš si musel pro míče chodit až hluboko do pole, od zálohy se přihrávky do běhu nedočkal. Pro kombinační snahu Ostravy byla konečnou domácí šestnáctka.

Teprve v úvodu druhé půle dokázal obranný blok Slovácka otevřít Staško, který se na hranici vápna drze uvolnil přes ostříleného Trousila, ale Melichárek jeho střelu z pravé strany vyrazil.

Invence bylo na obou stranách stále pomálu, z překopávání míče mezi vápny vybočila domácí rychlá akce z 62. minuty. Stoper Trousil se při brejku překvapivě ocitl na pravém hrotu a před Bártu poslal po zemi ideální centr, který Došek zblízka snadno podruhé poslal do branky.

Větší efektivita Slovácka zápas rozhodla. Ještě za stavu 2:0 měl soupeř dvě velké šance na vstřelení kontaktního gólu, ale Kukecovu ránu pod břevno vytlačil Melichárek a koncovka nevyšla ani Barošovi, který z jedenácti metrů slabou ranou zacílil pouze gólmanovu náruč.

Slezané sice popáté v řadě venku nebodovali, ale podstatnější pro ně byla výhra Slavie nad Hradcem, která jim definitivně zajistila ligovou příslušnost i v další sezoně.

29. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - Baník Ostrava 2:0 (1:0)
Branky: 7. a 62. Došek. Rozhodčí: Matějek - Peřina, Mokrusch. ŽK: Košút, Volešák - Vašenda, Kraut. Diváci: 6048.
Slovácko: Melichárek - Kuncl, Trousil, Košút, Reinberk - Šumulikoski - Volešák, Valenta, Daníček, Kerbr (69. Havlík) - Došek (64. Haša). Trenér: Habanec.
Ostrava: Bárta - Vašenda, Frydrych, Kaprálik, Stožický - Fantiš, Droppa (87. Velner), Lukeš, Kukec (73. Kraut) - Staško (69. Soukup), Baroš. Trenér: Pulpit.

Reklama

Související témata: