Hlavní obsah

Kouč Pulpit u Baníku končí. Má ho nahradit pardubický Svědík

Aktualizováno

Angažmá kouče Martina Pulpita u ostravských fotbalistů s velkou pravděpodobností skončí sobotním utkáním proti Jablonci. Baník by po něm měl v červnu před začátkem letní přípravy převzít osmatřicetiletý trenér druholigových Pardubic Martin Svědík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Baníku Ostrava Martin Pulpit.

Článek

Pulpit zřejmě Bazaly po sedmi měsících opustí. Baník převzal na sestupové pozici koncem října po odvolaném Radoslavu Látalovi a v minulém kole s ním navzdory prohře na Slovácku dokráčel k záchraně v nejvyšší soutěži.

Na jaře však vyjma povedeného utkání v Plzni Slezané podávali spíše rozpačité výkony. V existenčních zápasech proti Hradci Králové a Příbrami je spasilo pět gólů útočníka Milana Baroše.

I když Pulpit uzavřel při svém příchodu smlouvu do konce sezóny s opcí, vedení ostravského klubu ji zřejmě nevyužije a vsadí na svého někdejšího útočníka Svědíka. Nejprve se však musí dohodnout s východočeským klubem, který má trenéra pod smlouvou až do roku 2014.

Sportovní ředitel FK Pardubice Vít Zavřel připustil, že o Svědíka zájem z Ostravy opravdu je. "První zájem o Martina Svědíka přišel již na konci dubna, ale bylo to v době, kdy jsme ještě neměli jistou záchranu, a bylo to hodně narychlo. V pondělí za mnou Martin Svědík přijel s tím, že nabídka ostravského klubu se opakuje. Budeme o tom v příštích dnech jednat," řekl Zavřel na oficiálním klubovém webu.

Svědík do Baníku přišel v polovině devadesátých let jako velký talent ještě v juniorském věku, ale jeho slibnou kariéru zhatila opakovaná zranění kolena. V Ostravě však například po boku současného sportovního manažera Radka Slončíka stačil odehrát 18 zápasů a dát v nich tři branky.

Zanedlouho devětatřicetiletý kouč je u pardubického kormidla od roku 2010. Vloni s Východočechy postoupil do druhé ligy a v této sezoně dlouho vířil vody v blízkosti druhé postupové pozice. Momentálně je jeho tým sedmý.

Už bez Baroše

Svědík bude skládat mužstvo stoprocentně už bez jeho ústřední postavy Baroše, který bude v kariéře pokračovat patrně v některé z exotických destinací. Zájem o jeho služby přetrvává ve Spojených arabských emirátech, kam ho vábili ještě před návratem do Baníku.

Reklama