Hlavní obsah

Duel Hradce s Plzní budou provázet zvýšená bezpečnostní opatření

Hradec Králové/Plzeň

Sobotní utkání posledního kola první fotbalové ligy mezi Hradcem Králové a Plzní budou doprovázet zvýšená bezpečnostní opatření. Malšovický stadión bude rozdělen na dvě části a ta východní připadne fanouškům Plzně, kteří přicestují povzbudit svůj tým v boji o titul. Na stadion by se jich mělo dostat kolem dvou tisíc.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Zatímco plzeňští fanoušci budou mít východní tribunu, domácí příznivci mohou obsadit západní část hlediště a montovanou tribunu za severní brankou. Rozděleny budou i pokladny a vstupy na stadión. Hradečtí fanoušci mají pokladny směrem od staré nemocnice, plzeňští fanoušci od silničního okruhu. "Vše bude odděleno zábranami a pod důslednou ostrahou pořadatelské služby," řekl sekretář hradeckého klubu Martin Černík.

Hlavní pořadatel zápasu Jakub Mach apeloval na fanoušky, aby dodržovali návštěvní řád. "Základem je zákaz jakéhokoli vniknutí na hrací plochu a přilehlých zón, ať již během zápasu nebo po jeho skončení," prohlásil Mach.

Šest stovek vstupenek do kotle Plzně bylo okamžitě rozebráno, proto Viktoria uvítala, že jí hradecký klub nakonec uvolnil celou východní tribunu. Na utkání tak může dorazit zhruba 2100 plzeňských fandů.

"Hradecký klub ve spolupráci s bezpečnostními složkami vyšel vstříc obrovské poptávce ze strany plzeňských fans, a ti tak budou moci nakoupit vstupenky do dalších 'viktoriánských' sektorů přímo ve východočeské metropoli," uvedl tiskový mluvčí Plzně Pavel Pillár. Vstupenky se začnou prodávat dvě hodiny před výkopem, který je stanoven na 17:00.

Přenos i v plzeňském pivovaru

Fanoušci Plzně, kteří se nevydají do Hradce, budou moci utkání sledovat v plzeňském pivovaru v restauraci Na Spilce, kde bude připraveno promítání.

"Bohužel není možné zajistit promítání přímého přenosu na náměstí Republiky, kde je na sobotu naplánovaná akce spojená s dětským dnem. Podle předpovědi by nám navíc nepřálo počasí," řekl Pillár. "Během přímého přenosu propojíme pomocí telemostu fandící kotel v restauraci přímo se zástupcem Viktorie na stadiónu v Hradci Králové," dodal.

Případné oslavy na náměstí Republiky

Zatím není známo, kde by po návratu fotbalistů do Plzně proběhly případné oslavy titulu, ke kterému Viktoria potřebuje v Hradci vyhrát. Dá se však předpokládat, že by se tak stalo na náměstí Republiky, kde letos slavili plzeňští hokejisté a před dvěma roky i fotbalisté svůj jediný titul. Dětský den totiž na náměstí skončí kolem šesté hodiny, poté bude prostor k dispozici.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články