Hlavní obsah

Baroš se loučí s Baníkem, míří zase do ciziny

Ostrava

Ostravský Baník je v nejvyšší soutěži zachráněný, přesto bude jeho dnešní duel s Jabloncem výjimečný. S působením na Bazalech se totiž loučí Milan Baroš.

Foto: Aleš Krecl

Milan Baroš se dnes rozloučí s fanoušky Baníku.

Článek

„Byl bych moc rád, kdyby přišlo hodně lidí," přeje si chlapík, který se stal na jaře ikonou boje o záchranu klubu i první ligy v Ostravě. „Konečně je tu zápas, v němž nebudeme pod tlakem. Můžeme si zahrát s chutí a diváky pobavit."

Bývalý reprezentační kanonýr by měl příští dvě sezóny odehrát v zahraničí, ale ve kterém klubu to bude, zatím netuší. „Příští týden se v Praze sejdu se svým manažerem Paskou. Vím, že nějaké nabídky pro mě má. Sedneme si nad nimi a probereme je. Zatím ale opravdu nic bližšího říct nemůžu," krčí rameny.

V minulých dnech se médiím svěřil trenér Karel Jarolím, že by rád Baroše uvítal v klubu Al Wahda Abú Zabí Spojených arabských emirátů, který v nové sezóně povede. Baroš o tom ví, ale stále otevřená je i možnost, že zakotví v Evropě.

Bojovat o záchranu už nechce

„Podmínku mám jenom jednu. Nechtěl bych jít do klubu, který bude bojovat o záchranu, a v němž bude proto málo radosti z fotbalu. Kvůli tlakům a strachu si pak hráč neužije."

Šance, že by zůstal v Baníku, není moc velká. „Už když jsem v únoru přišel z Turecka, tak jsem netajil, že bych v létě rád odešel ještě do zahraničí," dodává s tím, že se do klubu svého srdce může ještě někdy vrátit.

Není pochyb, že Baroš při své půlroční „brigádě" Baníku hodně pomohl. Na hřišti i finančně. Milión korun klubu věnoval při podzimních oslavách 90 let trvání, jaro odehrál zadarmo a ještě dal peníze na mládež.

Symbolické vstupné

S výjimkou hlavní tribuny je vstupné na dnešní zápas s Jabloncem symbolické. Lístky se budou prodávat za 19 korun a 22 haléřů, což jsou čísla, která připomínají rok založení Baníku.

Reklama

Související témata: