Hlavní obsah

Trenér Vrba tentokrát o vlasy nepřišel, zato kapitán Horváth si při oslavách titulu svého lachtana neodpustil

Hradec Králové

Jasně že si tradičního lachtana neodpustil. A ani kaluže vody mu nevadily. Plzeňský kapitán Pavel Horváth se do nich vrhnul jako první a všichni ostatní hráči ho následovali. Samozřejmě přímo před kotlem západočeských fanoušků, který i ve vytrvalém lijáku přijel a v modrých pláštěnkách svůj tým hnal za titulem. A dokonce tak usilovně, že už po deseti minutách ho Vrbův mančaft držel pevně v rukách, neboť vedl v Hradci Králové dvougólovým rozdílem, takže v zákulisí se chystalo mistrovské pódium. „Bylo sice rozhodnuto, ale přesto jsme se nutili hrát obezřetně, abychom se vyhnuli případným komplikacím,“ přitakával Horváth zkrápěný šampaňským a pivem.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Kapitán Plzně Pavel Horváth při oslavách mistrovského titulu nezapřel, že vítězný tým pochází z města piva.

Článek
Fotogalerie

Ulepení od sladkého šampaňského byli za chvíli všichni. A nahořklý pivní odér se kolem nich také linul, ještě než vylezli na mistrovské pódium a od strahovského šéfa profesionálního fotbalu Iva Lubase převzali mistrovský pohár. Pochopitelně v dopředu nachystaných tričkách a basebalkách s nápisem „Mistři ligy“ i vtipným dodatkem „Příběh nekončí“.

Limba si šel pro medaili první

David Limberský si pro něj šel jako první, střídající David Štípek hned po něm, protože ostatní se oddávali řevu, poskakování, hopsání a euforii, která v nich propukla.

„Při prvním titulu jsme překvapili, neboť jsme měli mimořádný vstup do soutěže a jedenáct zápasů v jednom sledu jsme neprohráli, letos na nás byl vyvíjen mnohem větší tlak. I proto si vzhledem k tomu, co se všechno dělo, vážím titulu mnohem víc,“ přiznával trenér Pavel Vrba, na něhož za velkého provolávání slávy došlo společně s Horváthem až úplně nakonec.

Vrba letos dohola nepůjde

Už klidný, vyrovnaný a bez obav, že přijde o vlasy jako při mistrovské korunovaci před dvěma lety. Tehdy hráčům slíbil, že se nechá ostříhat dohola, jestliže na titul dosáhnou, letos byl opatrnější.

„Už jich nemám tolik, jako dřív, takže to bude bez velkých změn,“ pravil rozvážně, i když i on musel cítit obrovskou euforii.

Zadostiučinění a satisfakci po sezóně, na jejímž počátku byla proslulá Křetínského kabela a tudíž i údajná korupční aféra točící se hlavně kolem Plzně, a na konci pak dvě domácí prohry se Slavií a Libercem pak pochopitelně také.

Celý promoklý proto s povděkem sledovat, jak jeho mančaft slaví výhru a ligový primát. Mistrovský titul po dvou letech a znovu se nabízející se šanci pokusit se o cestu do vysněné Ligy mistrů, kterou si s Plzní už vyzkoušel.

„Samozřejmě že naším snem je teď uspět v kvalifikaci o Ligu mistrů. A kdyby se opět podařilo postoupit do hlavní soutěže, bylo by to něco úžasného. Máme teď vyšší koeficient, takže se v předkolech nepotkáme se soupeři kalibru Trondheimu, ale i když ve čtvrtém předkole nasazeni nebudeme, o účast se opět pokusíme,“ začal snít trenér Pavel Vrba okamžitě svůj další velký sen.

Měli jsme nejméně krízí, argumentoval kapitán

Jeho svěřenci tak daleko dopředu nemysleli. Opájeli se titulem na pódiu i potom v šatně, kde mistrovské oslavy pochopitelně dirigoval kapitán Horváth, aby pak autokarem spěchali domů do Plzně, kde na ně čekali vděční fanoušci.

„Ty oslavy si zasloužíme. A titul zrovna tak. Každé mužstvo si během sezóny prošlo nějakou krizí, my je ale měli nejmenší a hlavně jsme na ně dokázali rychle reagovat. A nejpodstatnější ze všeho je, že máme o dva body víc než Sparta,“ argumentoval Horváth, že titul je v těch nejsprávnějších rukách, v nichž může být.

Po dvou letech zase v plzeňských.

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Plzeň 30 54 : 21 65
2 Sparta 30 55 : 23 63
3 Liberec 30 46 : 34 54
4 Jablonec 30 49 : 41 49
5 Olomouc 30 38 : 29 47
6 Dukla 30 48 : 37 46
7 Slavia 30 41 : 33 42
8 Ml. Boleslav 30 34 : 43 38
9 Slovácko 30 37 : 41 37
10 Jihlava 30 36 : 42 36
11 Příbram 30 27 : 39 32
12 Teplice 30 36 : 47 32
13 Brno 30 34 : 53 32
14 Ostrava 30 34 : 44 29
15 Č. Budějovice 30 24 : 49 26
16 Hradec Králové 30 27 : 44 25

Reklama

Související témata: