Hlavní obsah

Bod z Liberce je bomba, tvrdil příbramský střelec Wágner

Josef PešoutSport.czPrávo

Příbramský útočník Tomáš Wágner mohl být po zápase Středočechů v Liberci spokojen. Hosté totiž přerušili devět kol trvající vítěznou sérii severočeského týmu a dlouho dokonce sahali po třech bodech. Právě díky Wágnerem proměněné penaltě, na niž domácí odpověděli vyrovnáním. „Odjíždíme ale s dobrým pocitem, určitě jsme obstáli," říkal úspěšný střelec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Příbramský útočník Tomáš Wágner (vpředu).

Článek

Dal jste důležitý gól hned na začátku zápasu. Nakonec nebyl vítězný, ale zajistil bod. Jak to vnímáte?

Sice jsme nevyhráli, přesto si remízy vážíme. Vždyť Liberečtí měli za sebou skvělou šňůru, kdežto Příbram se teprve před týdnem zachránila. Přitom v prvním poločase jsme hráli se soupeřem fotbal nahoru-dolů, bylo to vyrovnané. Pak nás domácí zavřeli a po vyloučení našeho hráče už bylo těžké vzdorovat, takže nerozhodný výsledek je bomba.

Co vám scházelo k vítězství?

Vstřelit druhý gól. Ale spíš jsme mysleli na bránění a dík patří gólmanovi Rondzikovi.

Jak vám vyhovoval terén?

Míče hodně klouzaly na mokrém trávníku. Ale musím pochválit domácí pořadatele. Hřiště bylo v dobrém stavu.

Jak jste si oddechli po záchraně?

To hlavní, co jsme potřebovali, jsme splnili už proti Brnu. Do Liberce jsme mohli cestovat uvolněně s tím, že bez nervů můžeme předvést dobrý fotbal. Nepřijeli s námi někteří klíčoví hráči. Někdo mohl mít zranění, jiní nebyli nominovaní. A dostali šanci mladí kluci. Já jsem odchovanec Příbrami a vím, že si někdy zahraji i hráči mládežnického věku. Tak to tady občas chodí.

Kde strávíte příští sezónu?

Ještě nevím, jak to bude, ale měl bych se vrátit na přípravu do Plzně. Klukům gratuluji k titulu. Moc jsem to Plzni přál.

Naskočíte do kádru novopečeného mistra. A čeká vás velká hráčská konkurence.

To by bylo i v případě, kdyby Plzeň skončila druhá.

Reklama

Související témata: