Hlavní obsah

I s mladými hráči skončila Sigma pátá, těší kouče Kotůlka

Olomouc

Fotbalistům Sigmy šlo o umístění v první pětce, hostům už jen o čest. Olomoučtí měli herní převahu i vyší nasazení a hned v 5. minutě vstřelili po nedorozumění hostujících stoperů Navrátilem do horního růžku vedoucí gól, který se nakonec ukázal být rozhodujícím.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Trenér Olomouce Martin Kotůlek.

Článek

Budějovičtí však využili každé příležitosti  k nebezpečným protiútokům a dali příležitost vyniknout brankáři Zlámalovi. Ten několik nebezpečných gólových šancí a zvláště při sólovém úniku Táborského zachránil Hanákům výhru.

"V první půli nám chyběl pohyb a gól jsme inkasovali tradičně po situaci, která byla pro naši obranu řešitelná. Ve druhém dějství jsme všechno vsadili na jednu kartu a hráčům naordinovali útočnou hru s tím, že nemají co ztratit. Naše finální fáze však nebyla na té úrovni, abychom v Olomouci dokázali skórovat," konstatoval kouč Českých Budějovic Pavol Švantner.

"Po našich hráčích jsem chtěl, aby se každý útok snažili zakončit střelou. Místo toho však často zbytečně kombinovali. Výhry si však cením, stejně jako pátého místa, i když není naplněním stanoveného cíle," řekl trenér Sigmy Martin Kotůlek. "Do sestavy jsme však dnes i v průběhu jara zapracovali celou řadu mladých nadějí, kteří jsou budoucností Sigmy. O hráčích, jako jsou například Šindelář, Javůrek, Plšek, Sukup, Rolinc, Falta či Houska v budoucnosti ještě uslyšíme. Potřebují dostat příležitost, zlepšovat se a zapracovat na taktice i psychice. I když cíle máme samozřejmě vysoké, možné je, že s nastupující generací bychom třeba ihned na pohárové příčky nedosáhli," doplnil Martin Kotůlek.

Na otázku, zda má jasno o své budoucnosti v Sigmě, olomoucký kouč odpověděl: "Samozřejmě bych rád působil v Sigmě jako hlavní trenér. Vzal bych však i pozici asistenta. Chci se nadále podílet na výchově a rozvoji mladých talentů a vytvořit z nich špičkové české mužstvo".

Reklama

Související témata: