Hlavní obsah

Plzeňští mistři očima Limberského: Cvalda, šetřílek a nervák seslaný z nebes

Největší patriot v kádru nových fotbalových šampiónů Gambrinus ligy? Obránce David Limberský. Až na krátké zastávky v Modeně, Tottenhamu a Spartě prožil celou kariéru v dresu Viktorie. Po zisku druhého mistrovského titulu pro západočeský klub měl v očích slzy. A jak devětadvacetiletý borec vidí kádr, s nímž společně slavil triumf?

Foto: Milan Malíček, Právo

Plzeňské oslavy v plném proudu. David Limberský vlevo u poháru.

Článek

Matúš KOZÁČIK

brankář Hodně svědomitý kluk a zejména důsledný otec. Vychovává čtyři děti. Z fotbalového pohledu strůjce našeho úspěchu. Nejlepší gólman, s kterým jsem kdy hrál.

Petr BOLEKbrankář Další z mých velkých parťáků. Nese statečně a sportovně svůj úděl druhého brankáře. Na svůj post umí skvěle hrát nohama. Je hodně rodinným typem. Má dvě dcery, hodně se spolu bavíme o dětech. Stejně jako s Kozáčikem. Někdy společně občas něco podnikáme s rodinami.

Václav PROCHÁZKA

obránce Vášnivý golfista. Chodíme spolu často hrát, i když v posledních týdnech nebylo moc času. Je to srdcař, s nímž jsem byl ve spojení i při jeho angažmá v Mladé Boleslavi. Chtěl se strašně vrátit a titul v dresu Plzně je pro něj naplněním snu. Nyní spolu budeme bydlet na reprezentačním srazu, takže prvenství řádně vstřebáme.

Radim ŘEZNÍK

obránce Velký pohodář. Skvělý kluk do party, který nikdy nezkazí žádnou legraci. Fantastický pravý obránce.

Marián ČIŠOVSKÝ

obránce Typický Slovák, velký pohodář. A skutečný tahoun na hřišti i při oslavách.

David LIMBERSKÝ

obránce Je složité hovořit o sobě. Jsem výbušný, nejsem dokonalý. Něco jsem dokázal, na některé věci kariéry nejsem hrdý. Jsem také otec dvou dětí a snažím se tak chovat.

Lukáš HEJDA

obránce Tichý, nenápadný a moc hodný kluk. Když naskočil, ukázal kvalitu. Má obrovský potenciál.

Vladimír DARIDA

záložník Velká fotbalová kometa. Už v minulé sezóně dokázal, že je výborný fotbalista. Některé zápasy mu v tomto ročníku možná nevyšly, ale při utkání v Hradci táhnul Plzeň k titulu. S ohledem na jeho věk by se mu všichni měli klanět. Je to Pan fotbalista.

Pavel HORVÁTH

záložník Nesmrtelný frajer. Nevím, jestli nebude chtít končit. Ale každý by si určitě přál odcházet ve chvíli, kdy je člověk na vrcholu. Ať už měl zdravotní problémy nebo lehkou nadváhu, byl skutečným dirigentem. A že má kilogramy navíc? Táhne se to s ním celou kariéru. Je to cvalda a jiný nebude. I tak je vůdčí osobností. S trenérem je největším strůjcem plzeňského úspěchu.

František RAJTORAL

záložník Měl skvělý podzim, na jaře mu to tolik nešlo. Makal na doraz. Když se mu nedařilo, ukázal zkušenosti. Přeji mu zahraniční angažmá, zaslouží si ho. Je to blázen do rychlých aut a má nejhezčí přítelkyni z plzeňského týmu.

Daniel KOLÁŘ

záložník Náš kolenovrt. Vážně! Opravdu si hlídá každou korunu. Jde o největšího šetřílka naší kabiny. Je to fantastický počtář, má spočítané do koruny všechny prémie. A stejně fantastický je na hřišti.

Jan KOVAŘÍKzáložník Měl výborný start, hlavně v období prvních jarních zápasů Evropské ligy. Pár posledních utkání mu nevyšlo. Ale říkal jsem mu, aby byl v klidu. My jsme se v Plzni systém učili dva tři roky, on ho musel zvládnout za pochodu. Měl to hrozně těžké. Věřím, že se během přípravy dá dohromady a výkony ještě zvedne.

David ŠTÍPEKzáložník Nejlepší z našeho týmu ve hře jeden na jednoho. Skvělý fotbalista. Hodně nenápadný. Moc se neprojevuje. Ale když si dá skleničku nebo dvě, je ho hned hodně vidět. Na to jak je malý, je pak pořádně akční a divoký.

Martin FILLOzáložník Plzeňák a patriot. Nemá moc dobrou pozici, ale nese to statečně. Na tréninku maká nejvíce ze všech. Je jen otázkou času, kdy dostane šanci. Určitě se pak prosadí. Fotbalista je skvělý.

Marek BAKOŠ

útočník Je sice Slovák z Nové Bani, ale srdcem Plzeňák. Nevypustí jediný souboj, do všeho jde po hlavě, fotbalový rváč. Hráčů, jako je on, si v Plzni hrozně považujeme. Mimo trávník jde o uvědomělého tatínka. A také je to věčný student. Momentálně se vrhnul na angličtinu. Ještě před měsícem neuměl říct Hello a teď šprtá angličtinu skoro denně. Nevím, co přesně zamýšlí. Je to takový vzorňák.

Stanislav TECL

útočník S Kovaříkem byli pro Plzeň drahými posilami. Ukázal potenciál. Samozřejmě jsme rádi, že ho máme a kádr je široký. Je mladý. Je jedním ze dvou nejhodnějších kluků v kabině. Tím druhým je shodou okolností Kovařík.

Michal ĎURIŠ

útočník Moje dvojče. Při soustředění jsme na pokoji, ve dvojici na hřišti při tréninku. Moc hodný kluk. Je na něj spoleh ve srovnání s mojí maličkostí. Co řekne, to platí a nikdy na nic nezapomene. Na svůj věk strašně spolehlivý. Druhý titul jsme vyhráli na jeho narozeniny, tudíž sobota pro něj byla skutečně dnem D!

Pavel VRBA

trenér Velký nervák. Jsem šťastný, že jsem ho potkal. Bez něj bych nebyl vůbec nic. Naučil mě všechno. Je to můj druhý táta, mám s ním skvělý vztah. Zůstal i přes úspěchy s Plzní stejný. Někdy nenese tlak úplně nejlépe. Plzni ho seslalo samo nebe.

Reklama

Související témata: