Hlavní obsah

Fotbalisty Olomouce by mohl trénovat sparťanský asistent Jílek

Olomouc

O novém trenérovi fotbalistů Sigmy Olomouc má být jasno v příštích dnech. Klub zatím tají okruh kandidátů, kteří přicházejí v úvahu na místo po provizorním kouči Martinu Kotůlkovi. Podle zákulisních informací by však mohl na Hanou přijít sparťanský asistent Václav Jílek.

Foto: Milan Malíček, Právo

Asistent trenéra fotbalové Sparty Václav Jílek.

Článek

Asistent Kotůlek pro závěrečná čtyři kola nahradil Romana Pivarníka, kterého vedení hanáckého klubu odvolalo začátkem května po sérii šesti zápasů bez výhry. Sigma však nesplnila svůj výkonnostní cíl: skončila pátá a nedostala se do Evropské ligy.

V zákulisí se proslýchá, že nejžhavějším aspirantem na uvolněné křeslo je Jílek. Ten je však momentálně členem realizačního týmu trenéra Vítězslava Lavičky v pražské Spartě, která by bývalého dlouholetého kouče olomoucké mládeže zpátky na Hanou musela pustit.

Olomouc se k jednání s konkrétními kandidáty nevyjadřuje. Podle mluvčího klubu Petra Pelíška by se však situace mohla vyjasnit v dalších dnech. "Vedení klubu se řešením trenérské otázky intenzivně zabývá a v horizontu příštích dnů by to mohlo být uzavřeno," řekl ČTK Pelíšek.

Reklama

Související témata: