Hlavní obsah

Švancara zřejmě zamíří z Brna do Příbrami. Středočeský klub potvrdil, že s kanonýrem jedná

Brno
Aktualizováno

Brněnský patriot a srdcař Petr Švancara, který navzdory platnému ročnímu kontraktu skončil v moravském klubu, dlouho bez angažmá nebude. Podle informací Sport.cz a deníku Právo o něj projevila zájem Příbram. Středočeský klub odpoledne potvrdil, že skutečně o příchodu 35letého útočníka jedná.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalový útočník Petr Švancara s cenou pro Baviče tribun.

Článek

„Měli jsme rozdílné představy o jeho vztahu ke klubu v příští sezóně," sdělila Zbrojovka v tiskovém prohlášení. Švancara nechtěl závěry jednání příliš komentovat. „Prostě ve Zbrojovce končím. Nejsem z toho pochopitelně šťastný, vždyť v Brně bydlím a mám tady děti. Takový už je ale život fotbalového profesionála. Půjdu tam, kde mě budou chtít," sdělil ještě včera.

Švancara ztratil na jaře po příchodu trenéra Ludevíta Grmely do té doby jisté místo v základní jedenáctce, proti čemuž se hlasitě ohrazoval. Nelíbilo se mu ani, že přišel o kapitánskou pásku a že se při akcích v rámci oslav stoletého výročí Zbrojovky nestal hlavní tváří klubu.

„Kdykoliv jsem na hřišti, padají góly. Přesto mi kouč nevěří," zlobil se kupříkladu po zápase proti Baníku, do něhož zasáhl jen jako střídající žolík. I jeho zásluhou Brňané v závěru otočili skóre ve svůj prospěch. Na konci sobotního utkání posledního ligového kola se Slováckem pro změnu přiměl fanoušky emotivním potleskem směrem k tribunám ke skandování svého jména, což si viditelně užíval.

Vedení: Zneužíval svoje postavení

Jenže u vedení narazil. „Petr neměl po zranění dostatečně natrénováno, fyzicky na celý zápas nestačil. Místo toho, aby se choval jako týmový hráč, začal zneužívat postavení, které si v Brně vydobyl," štvalo sportovního ředitele Zdeňka Kudelu. „V roli střídajícího hráče byl Švancara pro nás pořád platný. Chtělo to jen trochu upozadit svoje ego," přidal se s kritikou kouč Grmela.

Švancara v Gambrinus lize zůstane a zřejmě se přesune do Příbrami. "Podobný typ útočníka nám v týmu zcela jednoznačně chybí, a proto jsme o Petra Švancaru projevili zájem. Věříme, že nám pomůže vylepšit ofenzivní hru, navíc je to velmi pozitivní a oblíbený hráč," uvedl na webu Příbrami generální ředitel Petr Větrovský.

Příbram, která skončila v lize na jedenáctém místě, měla problémy s ofenzívou. V sezóně dala jen 27 branek, méně gólů nastřílely jen sestoupivší České Budějovice (24). Švancara dal v uplynulé sezóně šest ligových branek a byl nejlepším střelcem Brna.

Sám Švancara přestup do Příbrami nevyloučil. „Pokud o mě stojí, je to pro mě potěšující. Jen budu trvat na tom, aby se kluby nedohodly, že nebudu smět v příští sezóně proti Brnu nastoupit," nechce se vzdát střetnutí proti mateřskému klubu.

Reklama

Související témata: