Hlavní obsah

Baník povedou trenér Svědík a asistent Erichem Cvierna

Ostrava

Novým trenérem fotbalistů Baníku Ostrava bude Martin Svědík, jeho asistentem Erich Cviertna. Oba uzavřeli smlouvu na dva roky s opcí.

Foto: Pardubice FK, ČTK

Fotbalisty Baníku Ostrava by měl vést osmatřicetiletý trenér Martin Svědík, který skončil v druholigových Pardubicích.

Článek

„Vsadili jsme na symbiózu progresivního mládí a dlouholeté trenérské zkušenosti," zdůvodnil rozhodnutí vedení klubu předseda představenstva Petr Šafarčík. „Úkolem nové trenérské dvojice je vybudovat konkurenceschopný tým, který se vrátí na nejvyšší příčky Gambrinus ligy."

Martinu Svědíkovi bude zanedlouho 39 let, v posledních šesti letech byl trenérem v Pardubicích a tým dovedl z divize do II. ligy. V mládí patřil k velkým talentům českého fotbalu, ale kariéru mu zabrzdila opakovaná zranění kolen. V letech 1993-1998 hrával za Baník Ostrava, Sigmu Olomouc, Příbram a Lázně Bohdaneč.

Erichu Cviertnovi je 62 let, trenérskou kariéru odstartoval v Baníku Ostrava v roce 1979, pracoval také například v Olomouci, ve Frýdku-Místku, v Hlučíně či v Žilině. V sezónách 2001-2002 a 2002-2003 se v Baníku podílel na vybudování týmu, který v roce 2004 získal mistrovský titul.

Reklama