Hlavní obsah

Pelta podpoří Znojmo při získání prvoligové licence, nováček by odehrál podzim v Brně

Znojmo

Předseda Fotbalové asociace České republiky Miroslav Pelta podpoří fotbalisty Znojma ve snaze získat prvoligovou licenci. Vyplynulo to z jeho středeční schůzky s jihomoravským hejtmanem Michalem Haškem, starostou města Vlastimilem Gabrhelem a prezidentem znojemského klubu Otou Kohoutkem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hráči Znojma Josef Hnaníček (zády) a Roman Hříbek si možná opravdu Gambrinus ligu v příštím ročníku zahrají.

Článek

„Znojemští druhou ligu vyhráli a my chceme preferovat sportovní hledisko. Zároveň ovšem nehodláme udělovat žádné výjimky. V co nejkratší době předložíme Znojmu podmínky, které musí začít při úpravě stadiónu postupně plnit," uvedl Pelta.

Přestože má znojemský stadión podle něj celou řadu nedostatků, přesvědčila ho podpora znojemské radnice i Jihomoravského kraje. „V silnější sestavě se moji partneři se mnou ani nemohli sejít. Cítím, že zájem na tom, aby Znojmo Gambrinus ligu hrálo, má nejen klub, ale i ostatní zainteresovaní," cení si první muž českého fotbalu.

S bagry na stadiónu by se hrálo špatně

Podle předběžné dohody by Znojmo odehrálo podzimní část příštího ligového ročníku na stadiónu Zbrojovky v Brně. „Obnovíme s brněnským klubem jednání. Náš pan starosta se nechal přesvědčit, že aspoň část sezóny najdeme azyl mimo Znojmo. Těžko bychom mohli hrát fotbal na našem stadiónu, pokud na něm budou jezdit bagry," uvedl Kohoutek.

Finanční podporu při rekonstrukci znojemského stánku, jemuž chybí především umělé osvětlení a vyhřívaný trávník, přislíbili starosta Znojma Gabrhel i hejtman Hašek. „O příspěvek požádáme i ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy," prozradil Hašek.

Zda do nejvyšší soutěže Znojmo skutečně vstoupí, bude jasné příští týden, kdy se má v dosud neurčeném termínu uskutečnit mimořádné ligové shromáždění. „Klubům první a druhé ligy doporučím, aby pro Znojmo hlasovaly," oznámil Pelta. Přesvědčovat zástupce jednotlivých klubů bude v nadcházejících dnech i Kohoutek. „Jsem optimista. Šance, že to pro nás dobře dopadne, je zhruba sedmdesátiprocentní," odhadl.

Mělo by Znojmo hrát v příštím roce Gambrinus ligu?
Ano
88,5 %
Ne
11,5 %
Celkem hlasovalo 5366 čtenářů.

Reklama

Související témata: