Hlavní obsah

Žádná Sparta! Hvězda české ligy Štajner přestupuje z Liberce do Boleslavi

Liberec/Mladá Boleslav
Aktualizováno

Tahoun libereckého Slovanu nakonec neposílí vicemistra ze Sparty, jak se spekulovalo, nýbrž bude oblékat dres fotbalistů Mladé Boleslavi. Informoval o tom hráčův agent Jiří Müller, podle kterého se sedmatřicetiletý Štajner ve středočeském klubu dohodl na roční smlouvě s následnou opcí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Štajner přestupuje z Liberce do Mladé Boleslavi

Článek

Štajnerovi se prý z Liberce neodchází lehce. "Je mi to líto vůči fanouškům, ale nechtěl jsem čekat, jak to dopadne s mou smlouvou. Chtěl jsem mít jasno o příští sezóně před odjezdem na dovolenou. S fotbalem ještě končit nechci, proto jsem neváhal a nabídku Mladé Boleslavi přijal," uvedl Štajner na webu libereckého klubu. Na jeho diskusním fóru se také hned začaly množit názory fanoušků, kteří Štajnerovi odchod zazlívají.

Štajner po skončení sezóny dal najevo, že v Liberci zřejmě nezůstane, a brzy se dočkal nového angažmá v nedaleké Mladé Boleslavi. Se Spartou, kde už krátce působil před devíti lety při hostování z Hannoveru, společnou řeč nenašel, byť si to podle svých vyjádření přál. Teď ale svojí budoucnost spojí s městem automobilů. "Boleslav jednala ze všech potenciálních zájemců o Jirkovy služby zdaleka nejrychleji a nejkonkrétněji. Dohoda byla uzavřena takřka bleskově. To svědčí o tom, jak o Jirku stáli," řekl Müller.

Boleslav za Štajnera nezaplatí žádné odstupné, jedné z největších ligových osobností v Liberci vypršela smlouva. A boleslavští funkcionáři podle zákulisních informací využili toho, že vedení libereckého klubu Štajnerovi do dnešního dne nepředložilo žádnou nabídku nového kontraktu.

Nezmar Štajnerovi odchod nezazlívá

To navíc potvrdil i sportovní manažer Slovanu Jan Nezmar. "Je pravda, že nabídku na další spolupráci od nás dostal až dnes. Chtěli jsme si nejdříve vyhodnotit sezónu, říct si s realizačním týmem, co a jak bude dál. Jak postavit kádr do příští sezóny a s jakými ambicemi," uvedl Nezmar, který jako hráč i se Štajnerem v Liberci zažil oslavy mistrovských titulů v letech 2002 a také po minulé sezóně. Teď se cesty obou parťáků rozcházejí. "Nedá se nic dělat, Jirkovi chci poděkovat za to, co vše pro Slovan udělal. Přeju mu hodně štěstí v Mladé Boleslavi," dodal Nezmar.

Byť přestupní termín ještě oficiálně nezačal, už dnes byl zpečetěn jeden z nejzajímavějších přesunů v rámci letních ligových rošád. Hlavním iniciátorem Štajnerova příchodu do Boleslavi byl prý samotný šéf středočeského klubu Josef Dufek. "Na transferu má opravdu velkou zásluhu," uvedl Müller. Boleslav si od zkušeného ofenzivního hráče hodně slibuje: Štajner má být tahákem pro fanoušky i lídrem na hřišti.

Tým chce v příští sezóně odčinit nepříliš povedený ročník, v němž v lize skončil až na osmém místě a navíc smolně prohrál ve finále domácí poháru s Jabloncem po penaltovém rozstřelu.

Štajner do Mladé Boleslavi přichází jako člen Klubu ligových kanonýrů, který sdružuje hráče se 100 a více vstřelenými brankami v elitních ligových soutěžích. Štajner magickou "stovku" pokořil v březnovém utkání proti pražské Slavii. V české lize nasázel 60 gólů, dalších 42 přidal při svém osmiletém angažmá v bundesligovém Hannoveru. Štajner nasbíral také 37 startů v reprezentaci, s níž se podíval i na světový šampionát v roce 2006.

Reklama

Související témata: