Hlavní obsah

V Teplicích končí Kerič, Slavík, Chovanec a Janič

Tepliccký fotbalový klub pokračuje ve změnách v kádru. Po Antonínu Rosovi, který se ve středu upsal jako volný hráč Mladé Boleslavi, ve dvanáctém celku uplynulého ročníku první ligy končí také Chorvat Andrej Kerič, brankář Martin Slavík a Slováci Ján Chovanec s Lukášem Janičem.

Foto: Vlastimil Vacek

Andrej Kerič

Článek

Keričovi skončilo roční hostování ze Sparty stejně jako Jakubu Podanému, o kterého však Teplice stojí. "O osudu Jakuba Podaného se bude v nejbližších dnech jednat," uvedl na klubovém webu sportovní manažer Pavel Verbíř.

Sedmadvacetiletý Kerič v nedávno skončené sezóně odehrál 18 ligových utkání a nedal ani jeden gól. Pětadvacetiletý záložník Podaný nastoupil dvacetkrát a vstřelil dvě branky.

Třiatřicetiletý gólman Slavík končí v mužstvu po čtyřech letech. V této sezóně ho Tomáš Grigar pustil do branky v nejvyšší soutěži jen jednou.

Devětadvacetiletého záložníka či obránce Chovance, který nastoupil k 21 zápasům a vstřelil jednu branku, čeká roční hostování s opcí v Trnavě. O tři roky mladší Janič si během jara připsal v prvním týmu jen tři starty a dostal svolení hledat si nové angažmá. "Janič si zavřel dveře sám zbytečným vyloučením a následným disciplinárním trestem ze zápasu za juniorku. Navíc nás v utkáních, kde dostal příležitost nepřesvědčil," uvedl Verbíř.

Rosův odchod Teplice nemile překvapil, šestadvacetiletému odchovanci prý klub nabídl prodloužení smlouvy v zimě a poté i v závěru jarní části. "S koncem sezóny se podrobil artroskopii kolena u našeho klubového lékaře, což bylo pro nás jedním ze signálů, že k dohodě nakonec dojde. Ani v posledním rozhovoru, který měl se mnou a s trenérem Ščasným v úvodu týdne, nic nenasvědčovalo tomu, že by měl druhý den podepsat smlouvu v Mladé Boleslavi," řekl Verbíř.

Reklama

Související témata: