Hlavní obsah

Oslavy sta let Zbrojovky si užiju z hlediště, plánuje po svém konci v Brně Švancara

Brno

Ještě před pár týdny snil o tom, že k nedělnímu přátelskému utkání se Slovanem Bratislava v rámci oslav sta let Zbrojovky povede brněnské fotbalisty s kapitánskou páskou na ruce. Pětatřicetiletý útočník Petr Švancara se však v týdnu dohodl s klubovým vedením na rozvázání smlouvy a před svým definitivním odchodem si hodlá jubileum užít aspoň z tribuny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Švancara v Brně končí. Zamíří do Příbrami?

Článek

Jak proběhla schůzka, na níž jste se definitivně dohodl s představiteli Zbrojovky, že v Brně skončíte?

Sešel jsem se s klubovým prezidentem Bartoňkem, sportovním ředitelem Kudelou a trenérem Grmelou. Každý jsme řekli svůj názor na moji roli v týmu, detaily bych nerad prozrazoval. Výsledkem je, že ve Zbrojovce končím.

Mrzí vás to?

Samozřejmě. Nikdy jsem se netajil nebývale kladným vztahem k brněnskému klubu, v němž jsem se kdysi naučil hrát fotbal. V Brně navíc bydlím a mám zde děti. Závěry našeho setkání ovšem respektuji. Půjdu nyní tam, kde mi dají možnost hrávat pravidelně v základní sestavě.

Nejvíc se spekuluje o vašem přesunu do Příbrami...

Je to určitě jedna z možností, vždyť chci dál zůstat v Gambrinus lize. Jejich zájem mě pochopitelně těší.

V neděli vyvrcholí oslavy sta let Zbrojovky přátelským utkáním se Slovanem Bratislava. Budete u toho na hřišti?

V týdnu jsem byl ještě s mužstvem darovat krev, avšak moji přímou účast v zápase se Slovanem už příliš reálně nevidím. Chci si o tom ale ještě promluvit s trenérem Grmelou. Nejspíš si však závěr oslav užiju z hlediště.

Nezanevřete po odchodu na Zbrojovku?

To v žádném případě. Každý o mně ví, jaký jsem brněnský patriot. S vedením jsme navíc navzdory rozdílnosti názorů za sebou určitě nespálili mosty. Třeba se někdy ještě v nějaké jiné pozici do klubu vrátím. Momentálně o tom ale nemá význam spekulovat. Zbrojovce budu každopádně dál fandit a kdykoliv mi to v budoucnu časově vyjde, budu při jejím ligovém utkání držet palce na tribuně.

Reklama

Související témata: