Hlavní obsah

Fotbalisté Znojma začnou ligu na stadiónu v Brně

Fotbalisté Znojma budou hrát po postupu do první ligy během rekonstrukce svého stadiónu část domácích zápasů v nadcházejícím ročníku v Brně. Oba kluby se už domluvily, že Znojmo bude přechodně využívat stadión v Králově Poli.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Richard Kalod z Viktorie Žižkov (vlevo) a Radek Buchta ze Znojma.

Článek

"Splnili jsme tím jednu z posledních podmínek k tomu, abychom dostali ligovou licenci. Nyní už jen čekáme na termín ligového shromáždění, kde bychom měli dostat souhlas s naším vstupem do nejvyšší soutěže," řekl ČTK prezident znojemského klubu Ota Kohoutek.

Tento krok podpořil minulou středu jihomoravský hejtman Michal Hašek na schůzce s předsedou Fotbalové asociace ČR Miroslavem Peltou. "Jako hejtman bych nepřežil, kdyby se první liga, kterou si Znojmo vybojovalo, hrála na území jiného kraje," řekl Hašek.

Starosta Znojma Vlastimil Gabrhel už chystá potřebné kroky k získání potřebné projektové dokumentace. Záměr ještě musí odsouhlasit 18. června městské zastupitelstvo a dva dny nato i zasedání jihomoravských zastupitelů. Gabrhel i Hašek jsou přesvědčeni, že znojemský projekt získá podporu.

Reklama

Související témata: