Hlavní obsah

Došek se chce mezi elitu prostřílet co nejdřív

Uherské Hradiště

Závěr sezóny mu vyšel náramně. Přestože se útočník fotbalistů Slovácka Libor Došek potýkal s virózou, popravil v předposledním kole Gambrinus ligy dvěma góly Baník a týden na to přispěl další trefou k triumfu svého mužstva v Brně. Vytáhlý forvard se na dvě branky přiblížil vstupu do Klubu ligových kanonýrů.

Foto: Právo

Libor Došek

Článek

„Bude pro mě ctí, když se dostanu mezi vybranou společnost. Věřím, že čekání nebude dlouhé, i když vím, že dát ty poslední dva góly do stovky bude asi nejtěžší. Chci to ale zvládnout co nejdřív, nejlíp hned na začátku nového ročníku," přeje si.

Závěrečné vítězství nad Brnem Doška hodně potěšilo. „Doba, kdy jsem tam působil, je už dávno pryč. Takže to není žádný velký důvod, abych zápasy se Zbrojovkou nějak prožíval. V klubu jsou ale zaměstnáni mamka a brácha. Hlavně kvůli nim jsem musel uspět, jinak by mi to dali na dovolené pořádně sežrat. Takhle jsem na koni já," culil se.

S dalšími spoluhráči ze Slovácka Trousilem, Kunclem či Radkem Mezlíkem, kteří také oblékali brněnský dres, připraví do kabiny hostinu. „Hned na začátku letní přípravy. Hlavně Honza Trousil musel mít velikou radost, že Slovácko Zbrojovku po víc než deseti letech konečně porazilo. Z Brna totiž neodcházel zrovna v dobrém," připomněl Došek.

V uplynulé sezóně nasázel v lize třináct gólů, čímž v pětatřiceti letech překonal o jednu trefu své maximum ze sezóny 2006/2007 ve Spartě. „Při pohledu na statistiky můžu být asi spokojený, spoustu šancí jsem ale ještě zahodil," vyčítá si trochu.

V Uherském Hradišti má smlouvu ještě na příští sezónu. „Chci ji dodržet, fotbal mě pořád strašně baví. A vůbec bych se nebránil, kdybych mohl kontrakt ještě o další rok prodloužit. Na Slovácku jsem spokojený, vůbec nic mi tu nechybí," prozradil.

Reklama

Související témata: