Hlavní obsah

Ostrava už nepočítá se Stožickým a Starým

Ostrava

Baník Ostrava podle očekávání v plánech na příští sezónu nepočítá s Vlastimilem Stožickým a Jaroslavem Starým. Oběma fotbalistům skončila hostování a klub o další spolupráci neprojevil zájem.

Foto: Petr Eret, ČTK

Jaroslav Starý (dole) v Baníku skončil.

Článek

Starého se Stožickým si na Bazaly přivedl bývalý trenér Ostravy Martin Pulpit, ale oba zaostali za očekáváním. Obránce Starý si navíc brzy zranil zánártní kůstku a po úvodních čtyřech jarních utkáních už se v sestavě neobjevil.

Baník zahájí už v sobotu letní přípravu na příští sezonu pod novým koučem Martinem Svědíkem, jehož kádr pro podzimní část ligy se teprve bude formovat. Do zahraničí míří útočník Milan Baroš, zájem z české ligy je i o stopera Michala Frydrycha a klub zvažuje další působení Petra Soukupa nebo Jana Hableho.

"O budoucnosti dalších hráčů, kterým 30. června končí smlouva, se rozhodne v průběhu letní přípravy," uvedl sportovní manažer Baníku Radek Slončík. Hostování si naopak v Ostravě s velkou pravděpodobností prodlouží olomoucký brankář Michal Bárta, který tým držel v jarním boji o záchranu.

Reklama

Související témata: