Hlavní obsah

Opavská radnice vypověděla fotbalistům smlouvu na stadion

OPAVA

Fotbalovému klubu SFC Opava hrozí, že nebude mít, kde hrát jarní ligu. Opavská radnice mu totiž vypověděla nájemní smlouvu na stadion a navíc se chystá poslat zadlužený klub do konkurzu. Mluvčí klubu Jiří Berousek však v rozhovoru pro ČTK vyjádřil naději, že spor s městem se brzy urovná.

Foto: internet

Fotbalisté Opavy dostali výpověď ze stadionu, jenž patří městu.

Článek

Opavští radní dali najevo nespokojenost s tím, jak klub řídí jeho majoritní vlastník, ukrajinská společnost UB Corporation. Klub prý neplní povinnosti z nájemní smlouvy a také se opozdil s dvoumiliónovou splátkou dluhu, který má k městu. Protože se radnice obává, že klub není schopen své rostoucí závazky uhradit, chystá se podat návrh na konkurz.

Nájemní smlouva by Opavě měla skončit k poslednímu únoru a není jasné, kde by pak hrála ligu. Ukrajinští majitelé usilovali o spojení s Bohemians a přestěhování do Prahy, ale Českomoravský fotbalový svaz naznačil, že takový přesun neschválí.

Berousek řekl, že bezprostředním důvodem k výpovědi byly nezaplacené provozní náklady ve výši 28 tisíc korun. "Stalo se to v září účetním nedopatřením a děláme vše pro to, aby byl dluh uhrazen," řekl mluvčí. Zároveň se pochlubil, že část dluhů k hráčům už klub splatil a arbitráž fotbalového svazu mu dnes odblokovala přestupy. To ostatně pro Sport.cz potvrdili i zástupci ČMFS.

Po prodeji Metelky možná přijdou posily

Z nejhoršího klubu zřejmě pomohl prodej záložníka Františka Metelky, za nějž Baník Ostrava podle zákulisních informací zaplatil 3,5 miliónu korun. "Už dnes bychom mohli získat nějaké posily," řekl Berousek.

Radnice však výpověď zdůvodňuje i změnou sídla společnosti. "Rozhodnutím valné hromady je sídlo klubu v Praze. Ve smlouvě je deklarováno, že je v Opavě. Pokud se vrátí zpět a dlužná částka bude uhrazena, je možné jednat o pokračování pronájmu," řekl ČTK náměstek opavského primátora Václav Klučka. I druhou část podmínek je prý klub schopen splnit a podle Berouska se sídlo brzy vrátí zpět do Opavy.

V pátek se mají radní sejít s představiteli klubu a na programu jednání může být i návrh na konkurz. Důvodem k němu může být dvoumiliónový dluh vůči městu, který byl splatný už v prosinci.

Reklama

Související témata: