Hlavní obsah

Hradec zaplatí za výtržnosti v duelu s Plzní 50 tisíc korun

Praha

Hradec Králové dostal za hromadné výtržnosti fanoušků a nedostatečnou pořadatelskou službu v posledním kole fotbalové ligy s Viktorií Plzeň pokutu 50 tisíc korun. Disciplinární komise klub, který sestoupil do druhé ligy, navíc potrestala podmínečným uzavřením stadionu na jeden zápas. Podmínka platí do konce kalendářního roku.

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Fotbaloví fanoušci - ilustrační foto

Článek

"Disciplinární komise již brala chování našich fanoušků jako recidivu. Vždyť jsme byli za jaro potrestáni podruhé, a to hlavně za odpálení dýmovnic," komentoval trest pro Hradec Králové ředitel klubu Richard Jukl. Příznivci Východočechů v duelu s Plzní zapalovali dýmovnice a postarali o zhruba čtyřminutové přerušení kry kvůli špatné viditelnosti na ploše.

Pokutu 40 tisíc korun za nedostatečnou pořadatelskou službu dostala i Sparta kvůli výtržnostem fanoušků v pražském derby s Duklou v závěru ligového ročníku. Po zápase vniklo na hrací plochu několik desítek fanoušků, aby se po skončení sezony pozdravili se sparťanskými hráči.

Finanční postih dostaly i Jihlava a Slavia za vzájemný duel v 30. kole. Vysočina zaplatí za nedostatečnou pořadatelskou službu 30 tisíc korun, Pražané za výtržnosti fanoušků uhradí 20 tisíc korun.

Disciplinární komise projednala i okolnosti druholigového zápasu Bohemians Praha - Bohemians Praha 1905, které se na žádost střížkovského celku hrálo z bezpečnostních důvodů v Příbrami. Hráči vršovického týmu si stěžovali, že je pořadatel utkání nechal podrobit důkladné osobní kontrole.

Disciplinární komise neshledala žádné provinění proti disciplinárnímu řádu a nezahájila s nikým řízení. Doporučila však Oddělení profesionálního fotbalu FAČR, aby do soutěžního řádu pro nadcházející sezonu zařadilo bod, který by jasně deklaroval, že pořadatel nesmí kontrolovat hráče soupeře včetně realizačního týmu, neboť za tyto ručí vedoucí týmu.

V posledním druholigovém kole dostali čtvrtou žlutou kartu Milan Krmpotič s Martinem Susem z Vlašimi a Alexandros Melissopulos z Čáslavi. Všichni tři musejí zaplatit kompenzační poplatek, jelikož se trest za žluté karty do další sezony nepřevádí.

Reklama