Hlavní obsah

Znojmo může slavit. Dostalo licenci na první fotbalovou ligu

Fotbalisté 1. SC Znojmo mají důvod k oslavám. Vítěz Národní ligy uspěl s odvoláním proti neudělení profesionální licence a v příští sezóně si tak může poprvé v historii zahrát nejvyšší soutěž. V pátek o tom rozhodl Licenční tribunál Fotbalové asociace ČR.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hráči Znojma Josef Hnaníček (zády) a Roman Hříbek se radují ze vstřelení gólu na hřišti Žižkova.

Článek

Znojmo na konci května nezískalo licenci typu bronz, která je nezbytná pro start ve druhé lize. Jihomoravský klub o ni však ani nežádal a při odvolání usiloval o vyšší licenci pro nejvyšší soutěž typu silver.

"Teď na konci už jsme čekali, že uspějeme. Věděli jsme, že všechny ty podmínky, které jsme měli splnit, jsme splnili. Na jednu stranu je to obrovská radost, na druhou stranu nás čeká strašně moc práce," řekl ČTK technický manažer Znojma Karel Hodák.

Znojemští po postupu řešili především to, kde budou ligu hrát, neboť jejich stadión nesplňoval parametry pro nejvyšší soutěž. Klub se tak dohodl, že po dobu rekonstrukce svého stadiónu bude hrát ligové zápasy v Brně na hřišti tamní Zbrojovky. Snahu Znojma získat první ligu v minulých dnech podpořil i předseda fotbalové asociace Miroslav Pelta.

Hodák: Jsme rádi, že jsme nakonec našli společnou řeč

"Chceme Brnu poděkovat. Jsme rádi, že jsme se nakonec dohodli a našli společnou řeč. Určitě je to dobře pro kluby i pro fanoušky v regionu," uvedl Hodák.

"Trenér a sportovní manažer se teď mohou naplno věnovat sportovním věcem, já a majitel věcem kolem chodu klubu. Hlavně stadión, to je vedle sestavování kádru to nejdůležitější," dodal Hodák.

Licenční tribunál v pátek rozhodoval také o odvolání čtyř druholigových týmů. Pardubicím, Mostu i střížkovským Bohemians Praha dodatečně licenci udělil, v případě Čáslavi bylo řízení zastaveno z důvodu sestupu klubu do třetí ligy.

Reklama

Související témata: