Hlavní obsah

Většina prvoligových týmů v týdnu odstartuje letní přípravu

Praha

Většina prvoligových fotbalových týmů v následujícím týdnu zahájí letní přípravu na novou sezónu. Výjimkou je Baník Ostrava, který začne už tuto sobotu a také Zbrojovka Brno. Loňský nováček se sejde až v pondělí 24. června. Velká část z šestnácti mužstev zvolila za destinaci herního soustředění sousední Rakousko.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Mistrovská Plzeň zahájí přípravu na novou sezónu v pondělí.

Článek

Mistrovská Plzeň, Olomouc, pražští konkurenti Dukla se Slavií, Mladá Boleslav, Slovácko a Příbram zahájí přípravu v pondělí. Liberec a Jihlava o den později a vítěz Poháru České pošty Jablonec ve středu. Vicemistr Sparta Praha začne podobně jako Teplice a nováčci Znojmo s Bohemians Praha 1905 ve čtvrtek.

Plzeň podle předběžného plánu přípravy čekají do konce června soupeři z nižších soutěží (Doubravka, Rokycany a Sokolov). Sparta se naopak v úvodu bude scházet postupně, protože až 24. června se do přípravy zapojí hráči, kteří startovali za reprezentační jednadvacítku a o dva dny později fotbalisté z národního A-týmu.

Prvním soutěžním zápasem bude Superpohár

Některá mužstva čeká už v červnu zahraniční soupeř. Například Mladá Boleslav se představí ve dvojzápase na půdě Zaglebie Lubin s českým trenérem Pavlem Hapalem, se kterým se později utká i Jablonec. Ostrava vyzve jiný polský celek Koronu Kielce. Znojmo se střetne s rakouským San Pöltenem, Brno se slovenským Trenčínem a třeba Teplice s německým Unionem Berlín.

Vrcholem letní přípravy je pro většinu klubů několikadenní herní soustředění v zahraničí, kam mužstva zamíří převážně v prvním, nebo druhém týdnu v červenci. Hned devět týmů (Brno, Dukla, Jablonec, Jihlava, Olomouc, Plzeň, Příbram, Sparta a Slavia) čeká herní kemp v Rakousku. Vršovičtí Bohemians a Liberec odcestují na Slovensko, Teplice zvolily tuzemskou Modrou. Mladá Boleslav, Slovácko a Znojmo delší soustředění naplánováno nemají.

Prvním soutěžním zápasem bude Superpohár, v němž se 13. července utkají Plzeň a Jablonec. Nový ročník první ligy začne předposlední červencový víkend. Plzeň, Spartu, Liberec a Jablonec čekají o prázdninách rovněž zápasy v předkolech evropských pohárů.

Reklama