Hlavní obsah

Řepka práskl dveřmi, ale plivat na Most nebude. Troufl bych si i na první ligu, tvrdí

Praha

Chystal se zpátky na fotbalové trávníky. Od podzimu měl posílit obranu druholigového Baníku Most, což si troufal zvládnout i ve funkci sportovního ředitele klubu, jimž se stal na jaře. Pod trenérem Zbyňkem Bustou začal v květnu trénovat a společně chystali koncepci pro nový ročník, aby se Baník vyhnul boji o záchranu do poslední chvíle. Spolupráce s novým vedením vypadala velmi dobře. Na konci minulého týdne však přišel zlom a Řepka s Bustou z hodiny na hodinu z klubu odešli.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Tomáš Řepka stále věří, že se mu podaří sehnat angažmá v Gambrinus lize či Národní lize.

Článek

„Nesešli jsme se v názorech na novou koncepci. Konkrétní ale nebudu. Nezlobte se, nehodlám na klub plivat a vynášet ven interní věci. Společně s trenérem Zbyňkem Bustou jsme prosazovali určitou koncepci fungování klubu. Týkalo se to i posil, protože jsme se zachránili ve druhé lize na poslední chvíli. Všechno fungovalo. Domluven byl i můj návrat na trávník v nové sezóně. Ze dne na den přišlo vedení s jiným názorem, který pro nás byl nepřijatelný. Za těchto podmínek jsem nemohl pokračovat. Odešli jsme s Bustou oba. Skončil jsem jako sportovní ředitel i výhledově jako hráč,“ řekl pro Právo a Sport.cz Tomáš Řepka.

Soud s Dynamem neukončí

Řepka je stále hráčem Dynama české Budějovice. Smlouva mu končí poslední červnový den tohoto roku. S klubem se ale rozešel ve zlém po svém říjnovém vyloučení v Jablonci, kde dostal rekordní dvacátou červenou ve vrcholovém fotbale. „V žádném případě soudní spor neukončím! Skončí jen Hráčská smlouva, ale jsou tu další záležitosti, které jsou předmětem soudního sporu. Včetně peněz, které mi Dynamo dluží. Věřím, že to soud brzy vyřeší,“ zdůraznil Řepka.

Řepka také věří, že jeho hráčská kariéra neskončila. „Doufám, že ne. S Mostem jsem nějaký čas trénoval a došel jsem k názoru, že po absolvování letní přípravy bych byl schopen hrát a mužstvu pomoci i na hřišti. Troufl bych si i na první ligu,“ pravil rozhodně.

Žádnou novou nabídku ale zatím nedostal. „Teď je ve fotbale období dovolených. Sám také odpočívám a jen lehce se udržuji, abych měl do přípravy nějaký náskok. Fakt se cítím dobře, jsem zdravý, rád bych ještě kopal. Věřím, že nějaká nabídka přijde a samozřejmě ji zvážím. Chci raději pokračovat ještě jako hráč, i když mi bude v lednu čtyřicet. Pořád se na fotbal cítím. Nevylučuji však ani pokračování ve funkcionářské kariéře. V Mostě jsem byl u mužstva, docela mě to bavilo,“ konstatoval s tím, že žádný časový horizont si nedává. Tím by měl být zářijový konec přestupů. „Tyhle věci se často řeší na poslední chvíli,“ připomněl.

Na ukončení kariéry má pořád dost času, ale... „Když by o mne nebyl zájem, s chutí si zahraji nějakou nižší soutěž, jak se říká, na žízeň. Jsem připravený i na tuhle variantu,“ dodal Tomáš Řepka.

Reklama